Kan man testa mobilt bredband gratis?

Nej, det finns ingen mobiloperatör som erbjuder dig att testa mobilt bredband gratis. Däremot finns det operatörer som har öppet köp på sina mobila bredband och om du har ingått avtalet på distans har du ångerrätt i 14 dagar.

Du har ångerrätt om du köper mobilt bredband på distans

Om du tecknar ditt mobila bredband på distans eller utanför säljarens affärslokal har du alltid 14 dagars ångerrätt. Det ger dig tid att fundera över om du verkligen vill ha mobilt bredband eller inte. Du har även 14 dagars ångerrätt om en försäljare kontaktat dig utanför affärslokalen och du omedelbart efter det tecknat avtalet inne i butiken.

Även om du har testat det mobila bredbandet har du rätt att lämna tillbaka det. Då betalar du bara för den del av tjänsten som du har utnyttjat. Det är alltså inte helt gratis, men i och med att du bara betalar för den surfen du använder blir det åtminstone billigare.

Ångerrätten gäller även på hårdvara som du beställer på distans, men om det har uppstått någon värdeminskning på grund av exempelvis skada eller att hårdvaran behöver omprogrammeras kan du bli tvungen att betala för det.

Tänk på! Ångerrätten gäller inte företagsavtal.

Ångerfristen på 14 dagar börjar gälla från den dag du tar emot varan. Ångerfristen kan du få förlängd med ett år om du inte fått korrekt information gällande din ångerrätt.

Du har ingen ångerrätt på mobilt bredband med kontantkort

Ångerrätten gäller bara mobila bredband med abonnemang. Skaffar du ett mobilt bredband med kontantkort har du däremot ingen ångerrätt på den prisplan du laddar på. Är du osäker på om du vill behålla ditt mobila bredband eller inte bör du inte ladda på med en för stor surfmängd. Välj hellre en mindre mängd och ladda på mer när du har bestämt dig för att behålla ditt mobila bredband.

Du måste meddela operatören att du säger upp ditt avtal

Kontakta operatören för att ångra ditt avtal för mobilt bredband. Gör detta helst skriftligt. På så vis kan du bevisa att du ångrat dig inom ångerfristen ifall det skulle uppstå en tvist.

Det finns dock inga regler som säger att du måste ångra dig på ett visst sätt. Vill du exempelvis ångra dig via telefon så går även det bra.

En del operatörer har öppet köp på mobilt bredband

Ångerrätten på 14 dagar gäller bara på distansköp, men vissa operatörer erbjuder även öppet köp när du köper mobilt bredband i butik. Hur länge öppet köp gäller kan variera mellan olika operatörer, men vanligtvis är det 30 dagar. Precis som vid ångerrätten betalar du bara för den del av tjänsten du utnyttjar. Du kan däremot inte använda det mobila bredbandet helt kostnadsfritt.

Hitta det bästa och billigaste mobila bredbandet
Välj surf
0 GB
5 GB 200 GB