Kan man använda mobilt bredband på Mac-datorer?

Ja, du kan använda mobilt bredband på Mac-datorer. Du kan välja att antingen koppla in en USB-sticka direkt i din dator eller så kan du koppla upp dig mot en router. Fördelen med att koppla upp sig mot en router är att flera personer kan använda det mobila bredbandet samtidigt. Använder du en USB-sticka måste du istället internetdela för att andra ska få ta del av det mobila bredbandet.

USB-modemet måste vara kompatibelt med Mac-datorns operativsystem

Om du vill få mobilt bredband via ett USB-modem/sticka till din Mac-dator måste du se till att USB-stickan är kompatibel med operativsystemet macOS. Om modemet kräver en viss version av macOS måste du även se till att du har den för att det ska fungera.

Tänk på! Det finns många Mac-användare som har vittnat om problem när de uppdaterar operativsystemet. Det är därför viktigt att du på förhand tar reda på att USB-stickan är kompatibel även med den nya uppdateringen.

Du kan ta reda på vilken version du har genom att klicka på Apple-menyn i hörnet på skärmen. Där kan du se macOS-namnet följt av versionsnumret.

Du kan använda mobilt bredband via router på din Mac-dator

Förutom att använda en USB-sticka kan du även koppla upp ditt mobila bredband mot en router. Det finns flera olika routrar att välja mellan: stationära och portabla.

En stationär router används på en specifik plats, vilket gör att det mobila bredbandet inte blir lika mobilt. Däremot ger det högre hastigheter än vad en portabel router gör.

Fördelarna med en portabel router är att du kan ta med din Mac-dator och surfa nästan var du vill. Routern är liten och behändig, och den är batteridriven.

Hitta ett bättre och billiga mobilt bredband
Välj surf
0 GB
5 GB 200 GB