Spara surf på mobilt bredband

Med vissa mobila bredband är det möjligt att spara den oanvända surfen. Den möjligheten varierar dock mellan olika operatörer. Om du månad efter månad får surf över kan det vara bra att välja ett mobilt bredband med en lägre surfmängd.

Hos en del operatörer kan du spara surfen på mobilt bredband

Det finns en del operatörer som låter dig spara oanvänd surf på ditt mobila bredband, men det finns även operatörer som inte gör det. Även hos operatörer som låter dig spara surfen kan det finnas begränsningar. Ofta går det nämligen inte att spara surfen på de allra billigaste abonnemangen med lägst datamängd.

Se vilka mobila bredband du kan spara surf på
Välj surf
0 GB
5 GB 200 GB

Välj en lägre surfmängd om du hela tiden får surf över

Märker du att du varje månad får surf över kan det vara värt att överväga att byta till ett mobilt bredband med lägre surfmängd. När du hela tiden får surf över betalar du bara mer pengar för ditt mobila bredband än du egentligen behöver.

Tips! Nästan inget mobilt bredband har någon bindningstid vilket gör det enkelt att byta mellan olika surfnivåer om du vill.

Möjligheten att spara surfen passar allra bäst för dig som surfar oregelbundet. Med det menas att du ena månaden surfar väldigt lite medan du den andra månaden surfar väldigt mycket. I sådana lägen är det mycket bra att kunna spara oanvänd surf.

Hur mycket surf du kan spara varierar

De operatörer som låter dig spara oanvänd surf har alltid några begränsningar för hur mycket surf du kan spara. Det vanligaste är att du kan spara upp till 100 GB på ett enskilt abonnemang, men det kan variera.

Tänk på! Den sparade surfen kan ibland ha en giltighetstid, så se till att använda surfen innan den försvinner.

I de flesta fall kan du använda din sparade surf utomlands. Det förutsätter förstås att operatören tillåter att du använder det mobila bredbandet utomlands.