Finns det bärbara datorer med inbyggt mobilt bredband?

Ja, det finns bärbara datorer med inbyggt mobilt bredband. Med en sådan dator slipper du ha något modem för att koppla upp dig på nätet. Det enda som krävs är ett sim-kort som du kopplar in direkt i datorn, det spelar ingen roll om du har abonnemang eller kontantkort.

Högre hastigheter på mobila bredband om de är inbyggda i datorn

Fördelarna med en bärbar dator med inbyggt mobilt bredband är många. Först och främst är det lätt för dig att koppla upp dig mot nätet. Dessutom är hastigheterna bättre än om din dator inte hade haft ett inbyggt mobilt bredband. Det beror nämligen på att det i datorn får plats ordentliga antenner som gör hastigheten bättre.

I vissa bärbara datorer blir dessutom batteritiden bättre om modemet är inbyggt i datorn än om det behövs ett externt modem.

En bärbar dator med inbyggt mobilt bredband passar framförallt bra för dig som ofta är på resande fot men behöver tillgång till internet. De stora fördelarna är enkelheten och att det går så fort och smidigt att komma igång. Det gör det möjligt för dig att koppla upp dig så fort du får lite tid över.

Hitta bästa mobila bredbandet till datorn
Välj surf
0 GB
5 GB 200 GB

Kan jag köpa ett mobilt bredband med dator på köpet?

I dag finns det inte några erbjudanden där du kan köpa ett mobilt bredband och få en dator på köpet. Det finns inte heller erbjudanden där du köper ett mobilt bredband och en dator i ett paket, som du kan göra med mobilabonnemang och telefoner. Istället får du köpa datorn och det mobila bredabandet separat.

Däremot finns det möjlighet att köpa mobilt bredband tillsammans med surfplattor. När du köper ett sådant paket kan du ibland få rabatt på surfplattan, men det förutsätter att du binder abonnemanget under en längre tid, vanligtvis 24 månader.

Tips! Räkna på vad det kostar att köpa mobilt bredband och surfplatta separat. Det är inte alltid så stor rabatt att det är värt att binda sig så pass länge.