Så jämför du mobilt bredband med fri surf

När du jämför mobilt bredband med fri surf är det framför allt priset du ska fokusera på. Det finns mycket pengar att spara på att jämföra operatörernas erbjudanden med varandra. Det kan skilja flera hundra kronor i pris mellan olika operatörer.

Var noga med att titta om det tillkommer några övriga avgifter som kan göra det mobila bredbandet dyrare. Behöver du exempelvis betala startavgift eller fakturaavgifter höjs totalkostnaden.

Tips! Slipp fakturaavgiften genom att betala det mobila bredbandet via autogiro.

Du bör även jämföra täckningen som de olika operatörerna har att erbjuda. På så vis kan du säkerställa att du kan surfa utan störningar där du planerar att använda ditt mobila bredband. Skaffar du ett mobilt bredband med fri surf för företag är den här punkten ännu viktigare. Du vill ju kunna sköta verksamheten var du än befinner dig i landet.

I jämförelsetabellen kan du även jämföra operatörernas hastigheter på mobilt bredband. Hastigheterna som anges är inte definitiva utan varierar beroende på yttre förutsättningar, men de kan ge dig en indikation på vilket mobilt bredband som är snabbast.

Vilket är det billigaste mobila bredbandet med fri surf?

Comviq Fri surf är det billigaste mobila bredbandet med fri surf just nu (kontrollerat 2023-03-21). Kostnaden är 299 kr/mån i 24 månader, därefter 399 kr/mån.

Läs mer & beställ hos Comviq

Vilket är det bästa mobilt bredband med fri surf?

Det bästa mobila bredbandet med fri surf är det som uppfyller dina kriterier bäst. Det går inte att säga att ett mobilt bredband är bäst för alla eftersom det beror på vad man efterfrågar i sitt mobila bredband.

Om du vill att operatören ska ha en bra och omfattande kundtjänst kan du få vara beredd att betala lite mer för det mobila bredbandet. I sådana fall är kanske inte det billigaste alternativet det bästa för dig. Om du däremot är ute efter ett lågt pris kanske det är just det billigaste mobila bredbandet du ska välja.

När behöver man mobilt bredband med fri surf?

Du kan ta reda på om du behöver mobilt bredband med fri surf eller inte på flera olika sätt. Om du har ett mobilabonnemang kan du börja med att fundera över om surfmängden du har är tillräcklig för ett mobilt bredband.

Om du behöver fri surf eller inte beror på hur ofta du surfar och vad du faktiskt gör på nätet. Så här långt räcker exempelvis 1 GB.

  • Se film i cirka 2 timmar.
  • Surfa på webben i 16 timmar.
  • Lyssna på musik i drygt 10 timmar.

Om du fortfarande är osäker på vilken surfmängd du ska ha kan du alltid välja fri surf och byta ned dig om det skulle visa sig att surfmängden är för hög.

Tänk på att fri surf inte innebär helt obegränsad surf

Ett mobilt bredband med fri surf innebär inte att surfen är helt obegränsad. Operatören kan fortfarande begränsa din surfmängd om de anser att du förbrukar mer surf än vad som kan anses vara normalt. Många operatörer har dessutom begränsningar för hur mycket surf du får förbruka per dag.

Det krävs dock att du surfar väldigt mycket och ofta på kort tid för att operatören ska begränsa ditt mobila bredband. Så även om surfen inte är helt obegränsad känns det som det.

Fungerar mobilt bredband med fri surf utomlands?

Ja, en del mobila bredband med fri surf fungerar utomlands till samma kostnad som i Sverige. Däremot brukar operatörerna begränsa surfmängden när du befinner dig på en utlandsresa. Det innebär att du inte har tillgång till fri surf i utlandet.

Exakt hur mycket surf du får tillgång till varierar mellan olika operatörer. Om du skaffar ett mobilt bredband med fri surf för företag ingår det ibland mer utlandssurf än vad det gör i abonnemangen för privatpersoner.

Tänk på! De operatörer som låter dig använda ditt mobila bredband utomlands gör det i regel bara i EU- och EES-länder. Det beror på att EU har regler om fri roaming.

För att du ska få surfa utomlands utan extra kostnad ska du vara på en tillfällig resa. Om du surfar utomlands mer än vad du gör hemma i Sverige under en längre tid kan operatören begränsa dina surfmöjligheter och lägga på extra kostnader.

Vanliga frågor om mobilt bredband med fri surf

Vad ska jag tänka på när jag jämför mobila bredband med fri surf?

När du jämför mobila bredband med fri surf kan du fokusera på täckningen och priset. Har operatören täckning hos dig och ett konkurrenskraftigt pris är det troligtvis ett bra alternativ för dig.

Vilket mobilt bredband med fri surf är bäst?

Det bästa mobila bredbandet med fri surf är troligtvis Chilis och Tres erbjudanden. Har du problem med dålig täckning kan det dock vara värt att kolla på en annan operatör.

Är mobila bredband med fri surf helt obegränsade?

Nej, mobila bredband med fri surf kan ha vissa begränsningar. Skulle du exempelvis använda extremt mycket surf riskerar du att bli nedgraderad till ett bredband med en fast surfmängd. Det händer dock extremt sällan att en operatör vidtar sådana åtgärder.

Kan flera använda ett mobilt bredband med fri surf?

Ja, flera kan använda ett mobilt bredband med fri surf. Kopplar du simkortet till en router kan du använda det precis som vilket nätverk som helst. Perfekt för sommarstugan, eller hemma om du inte kan ansluta dig till fibernätet.

Kan jag surfa obegränsat utomlands?

Nej, du kan inte surfa obegränsat utomlands. I undantagsfall kan du surfa upp till en viss gräns i andra länder, främst inom EU. Läs dock villkoren noggrant innan du tecknar ett abonnemang om du avser att använda bredbandet utomlands.