Läs omdömen om operatörer för mobilt bredband

Det är viktigt att du väljer den operatör som kan ge dig den bästa servicen när det gäller mobilt bredband. Förutom att jämföra deras olika erbjudanden, behöver du alltså även jämföra de förutsättningar och den service som olika operatörer har.

Av den anledningen har vi samlat våra omdömen om varje operatör. Om du klickar på logotyperna ovan kan du läsa mer om varje operatör, och få en bild av hur bra operatörerna är på olika områden. Det ger dig ytterligare vägledning för vilken operatör som passar bäst i just ditt fall.

Täckningskartor visar var operatörerna erbjuder mobilt bredband

Det första du behöver titta på när du ska välja operatör till ditt mobila bredband är vilka som har täckning i ditt område. Operatörerna använder sig nämligen av olika nät, som kan vara olika utbredda på olika platser i Sverige.

Om du bor i en stad eller tätort har du många olika valmöjligheter när det kommer till operatörer för mobilt bredband. Södra Sverige har också flera nät att välja mellan. Om du däremot bor på landsbygden eller i norra Sverige är det desto viktigare att se till att operatören du väljer har täckning där du ska använda ditt bredband.

Du kan använda operatörernas täckningskartor för att se om de har täckning i ditt område. Täckningskartorna hittar du i informationen om varje operatör.

En del operatörer har gemensamma nät

Det är inte alla operatörer som har egna nät. Till exempel ägs Hallon av operatören Tre, och de använder därför samma mobilnät. Därför använder flera operatörer också samma täckningskarta.

Operatörerna har mobilt bredband med abonnemang och kontantkort

Mobilt bredband finns både med abonnemang och kontantkort. Vilket alternativ som passar dig bäst beror på hur dina surfvanor ser ut.

  • Abonnemang. Om du surfar mycket och huvudsakligen använder mobilt bredband är ett abonnemang det bästa alternativet. Då betalar du för den hastighet och datamängd du vill ha per månad.
  • Kontantkort. Ett kontantkort laddar du med en viss summa när du själv vill. Det passar dig som surfar mer sporadiskt med ditt mobila bredband.

Abonnemang är det vanligaste som alla operatörerna erbjuder. Vill du ha mobilt bredband med abonnemang kan du därför fritt jämföra priser och datamängd för att hitta det mest prisvärda för dig.

Däremot är det inte alla operatörer som erbjuder mobilt bredband med kontantkort. Då behöver du ta reda på vilka operatörer som du kan välja mellan.

Jämför operatörernas priser och vad som ingår

När du vet vilka operatörer som fungerar för dig är priset förstås en avgörande faktor för vilken du ska välja. Se bara till att jämföra vad som ingår i de olika operatörernas priser. Det handlar delvis om surfmängd, men ibland kan det även ingå till exempel en router i priset, medan det i andra fall inte gör det.

Kolla även hur operatörens kundtjänst är, och hur bra vägledning de ger dig när du ska installera ditt mobila bredband hemma. Även det kan du läsa mer om i våra omdömen om operatörerna.

Tips! Väg alltid operatörernas priser mot vad som ingår i ditt köp av mobilt bredband, för att få den bästa lösningen för dig.

Utnyttja operatörernas erbjudanden

En del operatörer erbjuder också lägre pris till vissa målgrupper. Om du till exempel är student eller senior kan det hända att du kan få det mobila bredbandet du vill ha till ett extra bra pris. Operatörer kan också ha särskilda erbjudanden på mobilt bredband till företag. Titta därför på vilka operatörer som har sådana erbjudanden för dig.