Chili passar dig som bor i södra Sverige och vill ha mycket surf

Chili är kanske inte det billigaste alternativet på marknaden, men de kan däremot erbjuda riktigt mycket surf för pengarna. I dagsläget är utbudet av abonnemang för mobilt bredband relativt litet, vilket kan göra det svårt att hitta ett alternativ som matchar just dina behov och önskemål. Chili erbjuder tre prisnivåer för sina abonnemang för mobilt bredband: 50 GB, 100 GB eller helt fri surf.

Däremot är flexibiliteten en av Chilis stora styrkor, och eftersom de helt har slopat bindningstiderna kan du enkelt ändra din abonnemangsform om du upptäcker att du till exempel behöver mer eller mindre surf. Det gör du enkelt via tjänsten Mitt Chili i en app som du laddar ner från Google Play eller App Store. Där kan du även köpa till extra surf om den är på väg att ta slut.

Tänk på! 10 GB extra surf kostar 199 kronor och 25 GB extra surf kostar 249 kronor, vilket är relativt dyrt. Om du märker att surfen ofta tar slut kan det därför vara bättre att byta abonnemangsform.

Det finns flera olika sätt att komma i kontakt med Chilis kundtjänst, som har satsat på generösa öppettider och utlovar svar inom 24 timmar. Du kan mejla, skicka meddelanden och chatta med Chili, och på deras hemsida finns även ett forum med vanliga frågor och svar.

Chili använder Tres nät, som tyvärr saknar täckning i stora delar av landet. I mellersta och södra Sverige är täckningen som bäst. Där kan operatören erbjuda både styrka och snabba hastigheter, medan täckningen är väldigt svag i landets norra delar. För att komma upp i 4G-hastigheter måste man befinna sig söder om Gävle.

Chilis mobila bredband kan med andra ord vara ett alternativ för dig som bor och vistas i de södra delarna av landet och är beredd att betala lite extra för ett flexibelt mobilt bredband med mycket surf.

Fördelar

 • Tillgänglig kundtjänst
 • Mycket surf för pengarna
 • Inga bindningstider

Nackdelar

 • Begränsad täckning
 • Går inte att spara oanvänd surf

Att fylla på surfmängden hos Chili är enkelt

Du kan enkelt ladda på ditt abonnemang för mobilt bredband med mer surf. Du går då in på ditt konto Mitt Chili via en app som du laddar ner från Google Play eller App Store och köper till extra surf. Du kan välja 10 GB surf för 199 kronor eller 25 GB surf för 249 kronor. I Mitt Chili kan du även hålla koll på din surfförbrukning.

Tips! Chili skickar ett sms till dig när du har förbrukat 80 procent av din surfmängd och erbjuder dig då samtidigt att skaffa mer. Det gäller även om din surf redan tagit slut.

En av Chilis stora styrkor är just att abonnemangen är så flexibla. Om du märker att du ofta får slut på surf eller får mycket surf över varje månad, kan du när som helst ändra din abonnemangsform och få ett abonnemang till ditt mobila bredband som bättre matchar dina surfvanor. Du ändrar detta själv i Mitt Chili. Vill du ha ett abonnemang med mer surf aktiveras det direkt, och om du väljer ett abonnemang med mindre surf justeras det vid nästa månadsskifte.

Tänk på! Hos Chili kan du inte spara oanvänd surf till nästa månad.
 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Chili använder Tres nät som har bäst täckning i södra Sverige

Chili använder Tres nät, som tyvärr inte täcker alla delar av landet, inte ens med hastigheter i 3G. I mellersta och södra delarna av Sverige är täckningen som bäst. Där kan operatören erbjuda hög kapacitet och snabba nedladdningshastigheter. I norr är täckningen däremot väldigt svag och på sina håll helt obefintlig. För att surfa i 4G-hastigheter måste du befinna dig söder om Gävle.

Med andra ord passar ett mobilt bredband från Chili bäst för dig som bor i landets södra delar och inte brukar resa så mycket.

Tips! Du kan kolla på Chilis täckningskarta på hemsidan för att se hur täckningen är just där du bor. På hemsidan finns även information om aktuella driftstörningar, där du i realtid kan följa hur det ser ut i ditt område.

Med Chilis mobila bredband kan du i 3G-nätet surfa i hastigheter mellan 3 och 17 Mbit/s, och i 4G-nätet mellan 7 och 34 Mbit/s. Om 4G+ är tillgängligt kan du komma upp i hastigheter på över 100 Mbit/s.

Tänk på! Du kan bara använda ditt mobila bredband från Chili i Sverige.
 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Chili har särskilda erbjudanden för studenter och företag

Chili har särskilda företagsabonnemang för mobilt bredband där ni kan välja mellan 50 GB, 100 GB eller fri surf. Operatören har även särskilda erbjudanden för dig som är student, där det finns möjlighet att välja mellan 50 GB, 100 GB eller helt fri surf varje månad.

Det finns däremot inga särskilda mobila bredband för seniorer, i alla fall inte i dagsläget.

 • Senior (+55 år)
 • Student

Chili satsar på tillgänglig kundtjänst

Du kommer snabbt och lätt i kontakt med Chilis kundtjänst via mejl, chatt, Messenger eller genom att skicka meddelanden. Operatören har generösa öppettider. Chattfunktionen och Messenger är tillgängliga vardagar mellan klockan 8 och 17, och du kan mejla och skicka meddelanden dygnet runt. Chili utlovar svar inom 24 timmar.

Har du akuta ärenden eller frågor om din tjänst hos Chili kan du få mejlsupport även under helgen och på helgdagar.

Tips! På Chilis hemsida finns det ett forum med vanliga frågor och svar som kan ge dig vägledning om du stöter på enklare problem.
 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Router eller modem ingår inte i Chilis mobila bredband

Det finns ingen information som tyder på att varken router eller modem skulle inkluderas i Chilis mobila bredbandspaket, utan det verkar vara upp till dig som kund att skaffa dessa komponenter själv. Det framgår inte heller om det är någon viss typ av router som lämpar sig bättre än någon annan.

Tänk på! Ta kontakt med Chilis kundtjänst för att få information om vad som gäller för router och modem innan du tecknar ett abonnemang för mobilt bredband.

Företaget ger bra information om hur du aktiverar ditt mobila bredband

På Chilis hemsida finns information om hur du steg för steg går till väga för att aktivera abonnemanget för ditt mobila bredband. 

Så aktiverar du ditt mobila bredband från Chili

 1. Du väljer den abonnemangstyp som bäst passar ditt surfbehov och anger ditt personnummer.
 2. Chili hämtar dina adressuppgifter och skickar omedelbart ett nytt simkort som kommer hem till din brevlåda.
 3. När du sedan sätter in simkortet i din router, platta eller laptop förs alla nödvändiga inställningar över automatiskt, så kallat OTA (Over The Air).

Enligt Chili ska det med andra ord inte krävas något mer än att sätta i simkortet för att kunna börja surfa.

Vanliga frågor om Chilis mobila bredband

Hur fyller jag på surfpotten för mitt mobila bredband?

Du fyller på ditt abonnemang för mobilt bredband med extra surf genom att gå in på tjänsten Mitt Chili. Där kan du välja 10 GB för 199 kronor eller 25 GB för 249 kronor. Den extra kostnaden läggs på månadsavgiften för ditt abonnemang.

Hur aktiverar jag mitt abonnemang för mobilt bredband hos Chili?

Du aktiverar ditt abonnemang hos Chili genom att sätta in simkortet du får hemskickat, i din router, laptop eller platta. Alla nödvändiga inställningar förs över automatiskt Over The Air (OTA) när du stoppar i simkortet, och enligt Chili är det sedan bara att börja surfa.

Kan jag spara oanvänd surf hos Chili?

Nej, du kan inte spara oanvänd surf hos Chili.

Går det att använda Chilis mobila bredband utomlands?

Nej, du kan bara använda ditt mobila bredband från Chili i Sverige.

Har Chilis mobila bredband stöd för 5G?

Nej, Chilis mobila bredband har i dagsläget inte stöd för 5G utan bara för 3G och 4G.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@mobiltbredband.se