Tele2:s mobila bredband passar dig som är ute efter snabb surf i ett av Sveriges bästa mobilnät

Tele2 erbjuder mobilt bredband med tre olika surfnivåer: 40 GB, 100 GB eller obegränsad surf. Företag kan teckna abonnemang för mobilt bredband med 50 GB eller obegränsad surf. Utbudet är med andra ord relativt litet, men kvaliteten är å andra sidan desto högre. Mobilnätet hör nämligen till de bästa på den svenska marknaden, så oavsett var i landet du befinner ska du kunna surfa i riktigt höga hastigheter.

Informationen på hemsidan är lätt att hitta, även för den som inte har allt för stor datorvana. Kundtjänsten är dessutom enkel att nå om det mot förmodan skulle uppstå problem. Det går att nå kundtjänsten via telefon, chatt och sociala medier.

Priserna är ju inte direkt de lägsta på marknaden, snarare bland de högre, men då får du tänka på att räkna in allt du faktiskt får på köpet. Tele2:s mobila bredband passar dig som vill kunna surfa snabbt och stabilt och uppskattar en omfattande kundtjänst.

Fördelar

 • Omfattande kundtjänst
 • Få men höga surfnivåer
 • Rikstäckande mobilnät

Nackdelar

 • Dyrt med extra surf
 • Ingen router ingår

Kan jag fylla på surf på Tele2: mobila bredband?

Ja, du kan fylla på extra surf hos Tele2, och det är dessutom enkelt. Du kan fylla på surfmängden via hemsidan, kundservice eller genom att skicka ett sms.

Extra surf är dock alltid dyrare per GB än som en del av abonnemanget. Tar surfen ofta slut är det alltså billigare att uppgradera till ett större abonnemang än att fylla på extra surf varje månad. Och eftersom Tele2 har slopat bindningstiden på sina mobila bredband så byter du abonnemangsform i stort sett när du vill.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Tele2: mobilnät når ut till 99,9 procent av befolkningen

Tele2:s mobilnät är ett av landets absolut vassaste, så med operatörens mobila bredband surfar du snabbt och stabilt över i princip hela landet. Enligt Tele2 når de ut till 99,9 procent av svenska befolkningen. Tänk dock på att det är många faktorer som kan påverka täckningen. Det kan därför vara smart att kolla hur täckningen ser ut hos just dig på Tele2:s täckningskarta.

Tänk på att du inte kan surfa med Tele2:s mobila bredband utomlands utan bara i Sverige.

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Tele2 har erbjudanden för seniorer och företag

Seniorer som är 65 år eller äldre kan få 20 procent rabatt på Tele2:s abonnemang för mobilt bredband. Det gäller oavsett vilken surfmängd du väljer.

Tele2 erbjuder även mobilt bredband för företag där ni kan välja abonnemang med 50 GB eller obegränsad surf. En stor fördel med Tele2: mobila bredband för företag är att de har stöd för 5G och att ni har möjlighet att ta med en stor del av surfpotten på resor inom EU/EES. På dessa punkter skiljer de sig alltså från de ordinarie abonnemangen.

 • Senior (+55 år)
 • Student

Tele2 har en omfattande kundtjänst

Tele2:s kundtjänst erbjuder hög kvalitet. Supporten är tillgänglig via chatt under vardagar och helger, men även via telefon och mejl. Dessutom kan den som vill lämna sitt telefonnummer och bli uppringd, och på så sätt slippa telefonkön.

Har du ett lättare ärende kan du även besöka Tele2:s supportsida för mobilt bredband där du hittar vanliga frågor och svar, drift- och felsökning och guider för hur du kommer igång med ditt mobila bredband. Informationen är både tydlig och omfattande.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Ingår en router när jag köper mobilt bredband hos Tele2?

Det ingår ingen router i de mobila bredbanden från Tele2, men man kan enkelt köpa till en i samband när du lägger din beställning. Operatören säljer också stationära och trådlösa routrar, och USB-modem för den som föredrar det. Välj den router eller USB-modem som passar ditt internetanvändande.

Vanliga frågor om Tele2:s mobila bredband

Vilken hastighet har Tele2:s mobila bredband?

Med Tele2:s mobila bredband kommer du upp i hastigheter på 10–50 Mbit/s.

Har Tele2:s mobila bredband stöd för 5G?

I dagsläget verkar det bara vara Tele2:s mobila bredband för företag som har stöd för 5G.

Ingår router med mobilt bredband från Tele2?

Det ingår ingen router i Tele2:s mobila bredband, men du kan lägga till det i din beställning.

Hur köper jag extra datakort hos Tele2?

Du kan köpa upp till extra datakort hos Tele2 via fliken ”Mitt abonnemang” när du loggar in på sidan Mitt Tele2. Där hittar du även prisinformation.

Kan man använda Tele2:s bredband utomlands?

Nej, det går inte att använda Tele2:s mobila bredband utomlands. Har du däremot ett företagsabonnemang för mobilt bredband kan du ta med en stor del av surfen på resor inom EU/EES.

Vilken router kan man använda med Tele2 mobilt bredband?

Tele2:s sida om mobilt bredband presenteras olika routrar som kan användas med det mobila bredbandet. Om du vill köpa en annan router bör det också gå bra, men kolla med Tele2 vad som gäller för säkerhets skull.

Hur gör jag för att fylla på Tele2 mobilt bredband?

Du köper enkelt till extra surf till ditt mobila bredband hos Tele2 genom att använda appen eller Mitt Tele2 på deras hemsida. Välj på 5 GB, 15 GB, 30 GB eller 60 GB.

Kan jag spara surf hos Tele2?

Nej, du kan inte spara oanvänd surf med Tele2 mobilt bredband.

Hur kollar jag surf hos Tele2?

Du kollar hur mycket surf du har kvar genom deras app eller genom att logga in på Mitt Tele2 via deras hemsida.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobiltbredband.se