Mobilt bredband från Tele2 passar dig som söker ett stabilt mobilt bredband

Tele2 är värda ett högt betyg efter vår undersökning. De har många fördelar, få nackdelar och dessutom en överkomlig månadskostnad.

Informationen på hemsidan är lätt att hitta, även för den som inte har allt för stor datorvana. Kundtjänsten är dessutom enkel att nå om det mot förmodan skulle uppstå problem. Det går att nå kundtjänsten genom ett flertal olika kanaler, däribland telefon, chatt och sociala medier. På så sätt garanterar Tele2 att alla enkelt kan nå dem.

Tele2 erbjuder abonnemang med tre olika surfnivåer till mobilt bredband, där du kan välja mellan 40 GB, 100 GB eller obegränsad surf.

Sammanfattningsvis är mobilt bredband från Tele2 ett bra alternativ för de allra flesta.

Fördelar

 • Lättillgänglig information
 • Få men höga surfnivåer
 • Bra kundtjänst

Nackdelar

 • Dyrt med extra surf
 • Ingen router ingår

Billigast att fylla på surfmängden hos Tele2, men fortfarande dyrt

Det är enkelt att tanka på mer surf hos Tele2. Du kan fylla på surfmängden under de egna sidorna på hemsidan och via deras app. Den extra surfen är något billigare hos Tele2 än hos konkurrenterna. 

De har ett generöst bäst före-datum på den extra surfen som köps till. Hos de en del andra operatörer håller surfen som mest i ett halvår. Hos Tele2 får du ett helt år på dig att använda upp den.

Extra surf är dock alltid dyrare per GB än som en del av abonnemanget. Tar surfen ofta slut är det alltså billigare att uppgradera till ett större abonnemang än att skarva med extrasurf varje månad.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Tele2 har ett eget nät som täcker 99,9 procent av Sverige

Till skillnad från många av konkurrenterna har Tele2 ett eget nät. Även om täckningen i nätet är väldigt bra är det dock inte riktigt i nivå med de allra skarpaste konkurrenterna.

Tele2 uppger själva på sin hemsida att de de täcker 99,9 procent av svenska befolkningen. Tänk dock på att många saker påverkar täckningen, och det är inte säkert att alla kunder får 4G. Det kan därför vara smart att kolla hur täckningen ser ut hos just dig på deras täckningskarta.

Du kan inte surfa med Tele2:s mobila bredband i andra EU/ESS-länder än Sverige.

Nu bygger Tele2 även ut sitt 5G-nät, som enligt operatören är ett av världens modernaste.

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Tele2 har erbjudanden för såväl seniorer som företag

Seniorer som är 65 år eller äldre kan få 20 procent rabatt på Tele2:s mobila bredband. Det gäller oavsett vilken surfmängd du väljer.

Förut har haft ett liknande studenterbjudande på mobilt bredband. Men i dagsläget kan studenter inte längre få rabatt hos dem.

Det erbjuds dock specifika företagsabonnemang för mobila bredband. De är dels billigare, men gör det också möjligt att köpa större datamängder än det går att göra som privatperson.

För företag erbjuds även rådgivning för frågor om telekom. 

 • Senior (+55 år)
 • Student

Tele2:s kundtjänst är lättillgänglig

Tele2:s kundtjänst är bland de bästa i branschen. De är tillgängliga via en egen chatt under vardagar och helger. Man kan även mejla om man inte behöver svar direkt.

Det är även lätt att nå Tele2 per telefon. Det finns flera telefonnummer som betjänas många timmar om dygnet. Dessutom kan den som vill lämna sitt telefonnummer och bli uppringd och på så sätt slippa telefonkön.

Dessvärre har Tele2 inte så mycket statisk information på hemsidan. Många av konkurrenterna har någon form av frågor och svar-sida, så att kunderna själva kan söka svar på en vanlig fråga. Det finns inte heller något kundforum.

Det är något av ett lyxproblem att operatören bara erbjuder personlig service, men det kan vara tidsödande att alltid behöva kontakta kundtjänsten när det uppstår problem.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Router ingår inte i Tele2:s abonnemang, men kan köpas till

Det ingår ingen router i de mobila bredbanden från Tele2, men man kan enkelt köpa till routrar på hemsidan. Det är snarare en fördel att det inte ingår någon router, då slipper man krångel om man redan har den nödvändiga hårdvaran.

Operatören säljer också stationära och trådlösa routrar, och USB-modem för den som föredrar det. Välj den router eller USB-modem som passar ditt internetanvändande.

Mobila bredband kan även delas via en surfplatta, som också säljs på hemsidan.

Tele2 är väldigt tydliga med instruktioner för hur abonnemangen aktiveras, något som är utmärkande för operatören. På samma sida vägleder de kunden genom precis vad som behöver göras.

Tele2 har utförlig information om hur du ställer in ditt mobila bredband

Kundtjänsten är väldigt lätt att nå,  så om det skulle uppstå problem behöver du inte vänta länge på en lösning. Vill du säga upp abonnemanget gör du även det per telefon, så du vet att allting går rätt till när det avslutas.

På hemsidan finns det specifika installationsguider för varje modem eller router som de säljer. Det är båda ovanligt och riktigt praktiskt.

Kartan över aktuella driftstörningar gör det enkelt att hitta pågående problem. De ger även en prognos om när det hoppas vara löst, samt vad orsaken till felet är.

Vanliga frågor om Tele2

Vilken hastighet har Tele2:s mobila bredband?

Med Tele2:s mobila bredband kommer du upp i hastigheter på 10–50 Mbit/s.

Ingår router med mobilt bredband från Tele2?

Det ingår ingen router i Tele2:s mobila bredband, men du kan lägga till det i din beställning.

Hur köper jag extra datakort hos Tele2?

Du kan köpa upp till extra datakort hos Tele2 via fliken ”Mitt abonnemang” när du loggar in på sidan Mitt Tele2. Där hittar du även prisinformation.

Kan man använda Tele2:s bredband utomlands?

Nej, det går inte att använda Tele2:s mobila bredband utomlands.

Vilken router kan man använda med Tele2 mobilt bredband?

Tele2:s sida om mobilt bredband presenteras olika routrar som kan användas med det mobila bredbandet. Om du vill köpa en annan router bör det också gå bra.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobiltbredband.se