Om Tres mobila bredband

Tre erbjuder mobilt bredband i några olika varianter. Du kan välja 3Bredband Flex som ger dig flexibel surfmängd efter behov, men du som vet hur mycket surf du behöver finns även två fasta surfpotter att välja mellan. En tredje variant är 3Bredband Max. Här får du bredband med obegränsad surf via 5G-nätet som, beroende på ditt val av router, kan vara ett bra alternativ till fast bredband i din bostad.

Tres mobilnät är som starkast i landets södra och mellersta delar, medan täckningen är lite mer opålitlig i norra Sverige och ute på landsbygden. Tres mobila bredband är med andra ord framför allt ett alternativ för dig som bor i södra eller mellersta Sverige.

Fördelar

  • Flexibelt bredband
  • Mycket surf för pengarna
  • Smidig app

Nackdelar

  • Opålitlig täckning i norra Sverige

Omdömen om Tre

PlattformBetygOmdömen
1.2
42
1.3
1 177

Tres erbjudanden för specifika målgrupper

Tre har inga särskilda mobila bredband för studenter, och inte heller några mobila bredband för seniorer och pensionärer.

Däremot så har Tre mobilt bredband för företag. Abonnemangen har 24 månaders bindningstid men då får ni med en Huawei-router. Du kan ansluta routern trådlöst via wifi eller med sladd så att du kan koppla upp alla dina enheter.

Tre företag

Tre logo
surf
Fri
bindning
0 mån
startavgift
0 kr
299 kr/mån
249 kr/mån

Visa fler

Tres täckning

Tres nät ska täcka 99 procent av landet, men det är absolut starkast i de södra delarna av Sverige. Så om du bor eller vistas mycket i norr bör du ta en noggrann titt på Tres täckningskarta innan du beställer mobilt bredband.

Mobilnät
Tre
2G
3G
4G
5G

Visa fler

Tres kundtjänst

Tres kundtjänst står sig bra i konkurrensen och du kommer i kontakt med supporten via telefon eller chatt. Öppettiderna är generösa. Tre har även ett kundforum där kan du prata med representanter från supporten och med andra Tre-kunder. 

Hemsidan är relativt enkel att använda, men precis som många andra operatörer har Tre så mycket information att det ibland vara svårt att hitta svar på specifika frågor.

Chatt
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt
Telefon
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Tres mobila bredband

Vilken hastighet har Tres mobila bredband?

Tres 3Bredband Max ska ge normalhastigheter på mellan 200 och 600 Mbit/s, men det kan variera beroende på hur täckningen är där du bor.

Har Tres mobila bredband stöd för 5G?

Ja, Tres mobila bredband har stöd för 5G.

Ingår router med mobilt bredband från Tre?

Som privatkund kan du lägga till en router i beställningen, men då tillkommer bindningstid på 24 månader. Företagsabonnemangen kommer automatiskt med router och 24-månaders bindningstid.

Kan man använda Tres bredband utomlands?

3Bredband Max och 3Bredband Flex fungerar bara i Sverige., medan abonnemangen med fasta surfpotter ska kunna användas inom både Sverige och EU.

Kan jag spara surf hos Tre?

Nej, det går inte att spara oanvänd surf med Tre mobilt bredband. 

Hur kollar jag surf hos Tre?

Du kollar enklast hur mycket surf du har kvar genom att logga in på Mitt3 via deras hemsida.

Vilka APN-inställningar har Tre?

Köpte du en router tillsammans med det mobila bredbandet är APN automatiskt inställt, men annars ska du fylla i bredband.tre.se i fältet för APN under inställningar i din router, modem eller surfplatta.