Mobilt bredband från Tre passar dig som bor i södra Sverige

Tre har fyra olika abonnemangsalternativ för mobilt bredband, där det i stort sett bara är surfmängderna som skiljer abonnemangen åt. Ett stort plus är att du kan välja mobilt bredband med obegränsad surf såväl som med flexibel surf. Det är lätt att hitta på hemsidan, och operatörens app som gör det smidigt för dig att fylla på surf och hålla koll på ditt abonnemang. Användarupplevelsen förbättras ytterligare av att kundtjänsten är omfattande och relativt enkel att nå.

Mobilnätet har bra täckning i och söder om Stockholm, men täcker tyvärr bara större orter norr om huvudstaden. Att hitta 4G-täckning är i de norra delarna av landet är lite av en skattjakt, och vissa fall rentav omöjligt. Tres mobila bredband är med andra ord ett alternativ för dig som bor i landets södra och mellersta delar.

Fördelar

 • Smidig app
 • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

 • Bristfällig täckning i landets norra delar
 • Dyrt med extra surf

Tre har ett bra utbud av abonnemang för mobilt bredband

Hos Tre kan du välja mellan fyra olika abonnemang för mobilt bredband, där de flesta borde hitta ett surfalternativ som matchar både behov och önskemål. Du kan välja mellan 15 GB, 50 GB eller obegränsad surf.

Tre erbjuder även alternativet 3Bredband Flex som låter dig själv välja hur mycket surf du vill använda. En månad kanske du behöver (eller vill) använda mycket surf, och nästa månad lite mindre. Då är Bredband Flex ett riktigt bra alternativ eftersom abonnemanget anpassar sig helt efter dina behov. Alla abonnemang kan tecknas utan bindningstider, men då ingår ingen 4G-router.

Vad gör jag om surfen tar slut?

Om surfpotten i abonnemanget sinar innan månaden är slut kan du fylla på ditt mobila bredbandet med extra surf via ditt konto på Mitt3. Tänk dock på att extrasurfen bara gäller för den innevarande månaden och inte flyttas över till den nästkommande.

Det må vara smidigt att fylla på surf hos Tre, men det betyder inte att det är värt det. Extrasurfen är dyrare än hos många av konkurrenterna, trots att konkurrenterna redan har väldigt höga priser.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Tres nät är glest i norra Sverige

Tres nät ska täcka 99 procent av landet, men det är absolut starkast i de södra delarna av Sverige. Så om du bor eller vistas mycket i norr är Tres mobila bredband tyvärr inte att rekommendera.

På Tres täckningskarta kan du få en överblick över hur täckningen ser ut på din adress. Nätet är förvisso både snabbt och stabilt där täckningen bra, men att ha snabbt nät i Skåne hjälper ju inte den som är på skidsemester i fjällen. Har du tänkt resa med ditt mobila bredband får du därför hålla dig söder om Stockholm.

Det finns en specifik sida för driftstörningar på hemsidan. Där finns även information om kommande projekt och varningar angående bedrägeriförsök.

Skulle du vistas utomlands surfar du som vanligt inom EU/EES, om du tecknat 3Bredband Go. Du kan då använda all surf som du vanligtvis kan använda i Sverige. Det saknas information om vad det kostar att surfa utanför Europa, men i samtliga abonnemang finns en spärr. Det innebär att om roamingen kommer upp i en kostnad över 460 kronor på en månad stängs den av automatiskt. Du kan ändra det kostnadstaket om du vill.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Erbjuder Tre mobilt bredband för särskilda målgrupper?

Tre har inga särskilda mobila bredband för studenter, och inte heller några mobila bredband för seniorer och pensionärer.

För företagskunder erbjuder Tre två olika abonnemang för mobilt bredband. Ni kan välja mellan 15 GB eller obegränsad surf och priserna är riktigt bra. Abonnemangen tecknas med 24 månaders bindningstid men då får ni med en Huawei-router som har stöd för 3G- och 4G-nätet. Routern kan anslutas trådlöst via wifi eller med sladd så att du kan koppla upp alla dina enheter.

 • Senior (+55 år)
 • Student

Tres kundtjänst är omfattande och smidig

När det gäller kundtjänsten står sig Tre riktigt bra i konkurrensen. Telefonväxeln är öppen tretton timmar per dygn under vardagar, men däremot inte på helger. Den som vill nå Tre via chatt kan göra det både på vardagar och helger.

Utöver telefonnumret finns även ett kundforum. I kundforumet svarar kundtjänst och andra Tre-kunder. Hemsidan är relativt enkel att använda. Men som med många större operatörer finns mycket information, och det kan ibland vara svårt att hitta svar på detaljfrågor om mobilt bredband och Tres andra produkter.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Router ingår om du binder abonnemanget

Om du tecknar något av Tres abonnemang för mobilt bredband med en bindningstid på 24 månader ingår det en router. Månadskostnaden pressas förvisso upp med cirka 50 kronor, men annars måste du ju köpa en egen router som dessutom måste vara kompatibel med Tres näthastigheter och frekvenser.

Tre har utförlig information om hur du ställer in ditt mobila bredband

Det finns installationsguider för de routrar som Tre säljer i sin webbshop. Det finns dessutom felsökningsguider där de vanligaste problemen förklaras och lösas. De är dock inte helt lätta att hitta på hemsidan, utan du får gå in och söka under supportsidorna.

Vanliga frågor om Tres mobila bredband

Vilken hastighet har Tres mobila bredband?

Tres mobila bredband har en normalhastighet på 10–54 Mbit/s.

Har Tres mobila bredband stöd för 5G?

Nej, Tres mobila bredband har inte stöd för 5G.

Ingår router med mobilt bredband från Tre?

Som priavtkund kan du lägga till en router i beställningen, men då  tillkommer bindningstid på 24 månader. Företagsabonnemangen kommer automatiskt med router och 24-månaders bindningstid.

Hur köper jag extra datakort hos Tre?

Tre har inga extra datakort för mobilt bredband. Men om du har ett mobilabonnemang med minst 5 GB hos Tre kan du lägga till upp till fem extra användare. Ni delar då på surfen från huvudabonnemanget.

Kan man använda Tres bredband utomlands?

Med det mobila bredbandet 3Bredband Go surfar du som vanligt inom EU/EES med Tres mobila bredband. På Tres prislista för utlandet hittar du priserna utanför EU/EES.

Vilken router kan man använda med Tre mobilt bredband?

Du kan till exempel använda en router från Huawei med Tres mobila bredband. I 3sWebshop ser du vilka som du kan välja på just nu.

Hur gör jag för att fylla på Tre mobilt bredband?

Du kan köpa extra surf till alla abonnemang där 3Extrasurf är inkluderat. Du fyller enklast på via Mitt3 på deras hemsida.

Kan jag spara surf hos Tre?

Nej, det går inte att spara oanvänd surf med Tre mobilt bredband. Om du däremot köpt extra surf sparas den till nästa månad.

Hur kollar jag surf hos Tre?

Du kollar enklast hur mycket surf du har kvar genom att logga in på Mitt3 via deras hemsida.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobiltbredband.se