Mobilt bredband från Telenor passar dig som vill ha bra täckning

Hos Telenor kan du välja mellan fyra olika abonnemang för mobilt bredband. Utbudet kan tyckas vara i minsta laget med tanke på operatörens storlek, och eftersom alla surfnivåer är rätt höga så kan det vara svårt för dig som inte har så stora surfbehov att hitta ett passande alternativ. Det är dessutom relativt dyrt att fylla på med extra surf.

En stor fördel hos Telenor är att de inte har någon bindningstid. På så sätt är det lätt att byta om abonnemanget inte skulle falla dig i smaken. Kundtjänsten är också ett av Telenors starkaste kort.

Fördelar

 • Kundtjänsten är öppen länge
 • Utförlig info om installation
 • Ingen bindningstid

Nackdelar

 • Dyra avgifter
 • Relativt smalt utbud

Telenors kontantkort för mobilt bredband är helt okej

När det kommer till kontantkort har Telenor ett hyfsat utbud. De har sex olika prisnivåer som går att ladda på, där Telenor varken utmärker sig som det dyraste eller billigaste alternativet.

Det är dock viktigt att veta att Telenors mobila bredband kontantkort bara fungerar i Sverige.

Att fylla på surfmängden hos Telenor är svårt

Telenor har en tendens att gömma saker på sin hemsida, och ett exempel på det är information om hur man fyller på extra surf. Det är nog lätt att hitta information när man väl är kund, men för den som är ny kan det vara komplicerat.

När du väl hittar prislistan för extra surf till abonnemang ser du att det är väldigt dyrt. Det är ingenting som är unikt för just Telenor, utan alla operatörer har dyra prisplaner för extra surf. Telenor är dock ännu lite dyrare än genomsnittet.

Det är därför bättre att ha några extra GB i sitt abonnemang. Riskerar surfen att ta slut sparar du på det i längden – att skarva med extrasurf kan bli en riktigt dyr affär i längden.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Telenors nät är helt okej och bäst i Sydsverige

Telenor har bäst täckning i de mellersta och södra delarna av landet, även om de har arbetat mycket med att bygga ut i norr. Täckningen är allra bäst kring större städer, men helt okej även på mindre orter.

Utomlands gäller inte det mobila bredbandet alls, även om det har gjort det tidigare. Det är synd; eftersom få operatörer erbjuder mobilt bredband som fungerar utomlands hade det säkert varit uppskattat hos många kunder.

Det finns unika informationsblad för alla länder på Telenors hemsida, så det är lätt att veta precis vad som gäller på orten som du planerar att besöka. Tänk på att det kan bli väldigt dyrt väldigt snabbt att surfa utan roaming utomlands, och det kan därför vara bättre att söka upp ett lokalt wifi.

 • Mobilnät Telenor
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Telenor har bara erbjudanden på mobila bredband för företag

Hos Telenor finns det bara erbjudanden för företag. För övriga målgrupper som studenter eller pensionärer erbjuds inga rabatterade priser.

Prismässigt ligger företagsabonnemanget över vad motsvarande surfmängd kostar för en privatperson. Som mest kostar det en hundralapp mer.

Telenor har dock ett attraktivt erbjudande om samlingslösningar. De erbjuder nämligen många av de tjänster som ett företag behöver, som till exempel abonnemang, telefoner, bredband och iZettle. På så sätt blir det enklare att hitta en helhetslösning, framför allt för mindre företag.

 • Senior (+55 år)
 • Student

Telenors kundtjänst finns digitalt och i verkligheten

Telenor har satsat hårt på att ha permanent information på sin hemsida. Det finns en hel del frågor och svar-sidor och felsökningsguider, som går att navigera i med en sökfunktion. Vill du själv ställa en fråga kan du göra det i deras chatt.

Telenor har generösa öppettider för sin telefonväxel – den har öppet tio timmar om dygnet på vardagar och även många timmar på helgen. De är bättre än många andra operatörer. 

En klar fördel är dock att Telenor har många fysiska butiker, vilket det är få operatörer som fortfarande har. Det gör att du som kund kan få en mer direkt och personlig support, och att du kan visa problem istället för att förklara dem.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Router ingår inte i Telenors abonnemang

I abonnemangen för mobila bredband ingår ingen hårdvara hos Telenor. Den som behöver kan dock köpa till en router i webbshoppen.

Utbudet är dock lite halvdant. Det finns bara två routrar att välja på, från samma märke. Söker du något mer specifikt, eller om du inte vill ha en router från Huawei, kan det därmed vara bättre att köpa routern i en annan teknikaffär.

Telenors abonnemang fungerar med alla routrar, även om du inte köper den från dem.

Telenor har begränsad information om hur du ställer in ditt mobila bredband

Det finns gott om information för hur routern och abonnemanget ska ställas in. Telenor har till och med specifika guider för den router som du väljer. Har du en router av ett märke som de inte säljer blir det dock svårare. Den information som behövs, till exempel APN-inställningar, får du söka på i hemsidans sökruta för att hitta. 

Telenor har en bra felsökningsguide och är duktiga på att upplysa om driftstörningar, men övriga inställningar behöver de bli bättre på att förmedla.

Skulle problem uppstå kan det ta lång tid att lösa dem för att informationen inte är tillräckligt lättillgänglig.

Vanliga frågor om Telenors mobila bredband

Vilken hastighet har Telenors mobila bredband?

Telenors mobila bredband erbjuder hastigheter mellan 10 och 40 Mbit/s.

Ingår router med mobilt bredband från Telenor?

Nej, en router ingår inte i Telenors mobila bredband, men du kan själv köpa till det i Telenors webshop.

Hur köper jag extra datakort hos Telenor?

Om ni är fler som ska koppla upp er mot det mobila bredbandet rekommenderar Telenor att köpa en 4G-router där du kan placera simkortet som är knutet till bredbandet. I 4G-routern kan du även sätta ett extra sim-surfkort om du har ett sådant knutet till ditt mobilabonnemang.

Kan man använda Telenors bredband utomlands?

Nej, Telenors mobila bredband går inte längre att använda utomlands.

Vilken router kan man använda med Telenor mobilt bredband?

Telenors mobila bredband fungerar i princip med vilken router som helst, även om den inte köps hos Telenor. Om du är osäker är det alltid bra att kontakta Telenor och dubbelkolla.

Har Telenors mobila bredband stöd för 5G?

Nej, Telenors mobila bredband har inte stöd för 5G.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobiltbredband.se