Omdöme om Telenors mobila bredband

Hos Telenor kan du du välja mellan ”vanligt” mobilt bredband och ”Bredband hemma via 5G”. Det senare kan vara ett alternativ för dig som vill kunna koppla upp hela familjen men kanske inte kan eller inte vill skaffa fast bredband. Fri surf ingår och som namnet avslöjar även tillgång till 5G via en 5G-router som du får med på köpet som lån. Väljer du deras vanliga mobila bredband kan du välja mellan 15 GB och obegränsad surf, som du kan använda var du vill ( så länge det finns täckning) och även ta med utomlands. Abonnemanget med fri surf har stöd för 5G.

Med Telenors mobila bredband bör du ha god täckning över i princip hela Sverige, även om du alltid ska ta en titt på täckningskartan innan du beställer. Det kan trots allt finnas både regionala och lokala skillnader.

Tips! För dig som inte vill ha abonnemang erbjuder Telenor även kontantkort som passar mobilt bredband.

Det finns absolut många operatörer som är billigare än Telenor, men för att vara en av Sveriges största operatörer är priserna ändå relativt låga. Särskilt med tanke på utbudet, täckningen och den generösa utlandsanvändningen.

Fördelar

  • Erbjuder obegränsad surf
  • Omfattande kundtjänst
  • 5G ingår i vissa abonnemang

Nackdelar

  • Relativt höga priser
  • Inga rabatter för studenter eller seniorer

För aktuella erbjudanden

Telenors erbjudanden på mobilt bredband

Telenor har varken mobilt bredband för studenter eller seniorer. Däremot erbjuder operatören mobilt bredband för företag med fri surf inom Sverige, tillgång till 5G och generösa utlandsvillkor. Som företag kan man även teckna bredband via mobilnätet (5G).

Telenor företag

SurfBindningPris/mån
Fri0 mån449 kr
Fri24 mån399 kr* 449 kr
*Gäller i 24 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Telenor.se

Telenors täckning för mobilt bredband

Telenors täckning bör vara god i de allra flesta delarna av landet. Det kan dock finnas regionala och lokala variationer, så för säkerhets skull kan du ta en titt på täckningskartan och se hur det ser ut just på din adress.

Mobilnät
Telenor
2G
3G
4G
5G

Telenors kundtjänst för mobilt bredband

Telenor har en relativt omfattande kundtjänst och erbjuder support via telefon, mejl och chatt. Det finns även gott om information på operatörens hemsida, där du bland annat hittar frågor och svar i olika kategorier samt felsöknings- och installationsguider.

Chatt
Vardagar
09.30-20.00
Lördagar
09.30-18.00
Söndagar
09.30-18.00
Chatta
Telefon
Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring

Vanliga frågor om Telenors mobila bredband

Vilken hastighet har Telenors mobila bredband?

Med Telenors mobila bredband ska du komma upp i 4G-hastigheter på mellan 10 och 80 Mbit/s, men i 5G är normalhastigheterna högre.

Ingår en router i Telenors mobila bredband?

Nej, en router ingår inte i Telenors vanliga mobila bredband, men du kan köpa till det i samband med din beställning. I deras Bredband hemma via 5G ingår däremot en router fritt som lån.

Kan man använda Telenors bredband utomlands?

Telenors ”vanliga” mobila bredband kan användas utomlands, där man roamar fritt inom EU/EES  och 10 andra länder. Deras Bredband hemma via 5G fungerar däremot bara i Sverige eftersom det är kopplat till din bostad.

Har Telenors mobila bredband stöd för 5G?

Ja, Telenors mobila bredband med fri surf  och även Bredband hemma stödjer 5G. Abonnemanget med 15 GB surf har däremot inte stöd för 5G i dagsläget.

Hur gör jag för att fylla på Telenor mobilt bredband?

Du fyller enkelt på Telenors mobila bredband antingen via hemsidan eller deras app.

Kan jag spara surf hos Telenor?

Nej, du kan inte spara oanvänd surf med Telenors mobila bredband.

Hur kollar jag surf hos Telenor?

Du kollar enklast hur mycket surf du har kvar via Telenors app eller genom att logga in på Mitt Telenor på hemsidan.

Vilka APN-inställningar har Telenor?

För att ändra APN i routern börjar du med att logga in i routerns gränssnitt. Sedan väljer du Nätverk > Internetanslutning och väljer plussymbolen. Fyll i profilinställningar, välj ett lösenord och ange APN internet.telenor.se.