Mobilt bredband från Bredband2 passar dig som bor i södra Sverige

Bredband2 har absolut bäst täckning i södra Sverige och upp till mellersta Sverige i höjd med Gävle och Falun. Bor du i södra Sverige kommer du ha riktigt bra täckning oavsett var du befinner dig. Men ju längre norröver du kommer, desto sämre blir täckningen. Från Gävle och uppåt i landet kan du enbart räkna med täckning på de större orterna. 

Bredband2 erbjuder något som heter täckningsgaranti. Täckningsgarantin innebär att du inom en månad har rätt att avsluta din tjänst och skicka tillbaka simkortet om det visar sig att du inte har täckning där du bor. På täckningskartan kan du se om Bredband2 har täckning där du bor.

Det går lätt att installera mobilt bredband från Bredband2. Allt du behöver är ett simkort som du får hemskickat när du beställer ditt mobila bredband. Simkortet passar både mobiltelefoner, surfplattor, router och USB-modem.

Mobilt bredband från Bredband2 är ett prisvärt och bra alternativ om du befinner dig i de södra delarna av Sverige. Om du däremot regelbundet reser längre norrut än Gävle kan du inte räkna med att ha täckning. 

Fördelar

 • Mycket bra täckning i södra Sverige
 • Prisvärda abonnemang
 • Omfattande kundtjänst

Nackdelar

 • Fungerar inte utanför Sverige
 • Dålig täckning i norra Sverige

Bredband2 erbjuder bara mobilt bredband med abonnemang

Bredband2 erbjuder i dagsläget tre abonnemang för mobilt bredband, där du kan välja mellan 10, 20 eller 50 GB surf.

Det minsta paketet på 10 GB passar dig som kollar mejl, tittar på YouTube då och då och tycker om att hålla dig uppdaterad om vad som händer på sociala medier. Mellanpaketet på 20 GB passar dig som vill kunna kolla jobbmejlen, gillar att lyssna på musik varje dag och streama film på helgerna.

Om du inte vill oroa dig för att surfen ska ta slut ska du välja maxpaketet på 50 GB surf. Då kan du i princip surfa hur mycket du vill. Det passar även bra för familjesemestern, men bara om man väljer att semestra i de södra delarna av landet. 

Sämre täckning i norra Sverige med Bredband2 

Bredband2 har absolut bäst täckning i södra Sverige. Som du kan se på täckningskartan blir täckningen sämre och sämre ju längre norrut du befinner dig i landet. Bredband2 fungerar bra från Malmö i söder upp till Stockholm. Därefter blir täckningen mindre bra och på vissa platser finns bara bastäckning.

Bastäcking innebär att det finns möjlighet att ringa och surfa utomhus. Men det förutsätter att du inte har mobiltelefonen i fickan när du ringer ett telefonsamtal.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-54 Mbit/s

Bredband2 har inga speciella erbjudanden för studenter eller pensionärer

Det finns inga speciella studentabonnemang eller abonnemang för seniorer eller pensionärer. Det kostar lika mycket för alla att skaffa ett mobilt bredband från Bredband2 oavsett om man är privatperson eller företag.

Det finns flera sätt att kontakta Bredband2:s kundtjänst

Det är lätt att komma i kontakt med kundtjänsten hos Bredband2. De har öppet helgfria vardagar från morgon till middag. Du kan både ringa, mejla, chatta och till och med skicka fax till kundtjänsten. Du kan även fylla i frågeformuläret på deras hemsida så kontaktar de dig.

På kundtjänstens sida kan du även få information om det pågår några driftstörningar. Gäller det felanmälan eller beställningar går det att kontakta kundtjänsten även på helgen. Bredband2 har även ett separat telefonnummer som du kan ringa om du behöver spärra ditt simkort.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Router ingår inte i Bredband2:s abonnemang

För att utnyttja ditt mobila bredband och få så bra uppkoppling som möjligt kan du skaffa en router. Routern kan du beställa samtidigt som du beställer ditt mobila bredband.

Med en router från Bredband2 får du ett trådlöst nätverk hemma. Routern har fyra LAN-portar som stödjer upp till 1 Gbit/s. Det gör att du får ett riktigt bra nätverk hemma, och det bästa av allt är att det inte krävs någon installation.

Bredband2:s support hjälper dig installera ditt mobilt bredband

Det är lätt att navigera på Bredband2:s hemsida och det är lätt att hitta information och beställa mobilt bredband. Det framgår klart och tydligt att det mobila bredbandet är ett simkort som skickas hem till dig ett par dagar efter att du har lagt din beställning.

Du kan välja att använda simkortet i din mobiltelefon, i surfplattan, i ett USB-modem eller i en router. Det finns även tydliga instruktioner vad jag kan beställa till för att maxa användningen av det mobila bredbandet.

Däremot finns det inga tydliga instruktioner på hemsidan för hur jag installerar simkortet i exempelvis en router. Men i tjänsten ingår det support, så det är bara att kontakta kundtjänsten om jag har några frågor. 

Vanliga frågor om Bredband2:s mobila bredband

Vilket nät använder Bredband2?

Bredband2 använder Tre:s mobilnät.

Har Bredband2 bra täckning?

Ja, Bredband2 har bra täckning i södra Sverige och delar av mellersta Sverige. Men från Gävle och uppåt i landet är täckningen sämre.

Hur mycket surf finns det på Bredband2:s mobila bredband?

Du kan välja mellan mobilt bredband som har 10 GB surf, 20 GB surf och 50 GB surf.

Kan jag surfa med mobilt bredband utomlands?

Nej, mobilt bredband från Bredband2 fungerar bara inom Sverige.

Är det någon bindningstid på mobilt bredband?

Nej, Bredband2 har ingen bindningstid på deras mobila bredband.

Vad innebär Bredband2:s täckningsgaranti?

Det innebär att du har rätt att lämna tillbaka simkortet och avsluta din tjänst inom en månad från det att du har fått ditt simkort om det visar sig att du inte har någon täckning där du bor.

Har Bredband2:s mobila bredband stöd för 5G?

Nej, i dagsläget har Bredband2:s mobila bredband inte stöd för 5G, utan kan ”bara” kopplas upp mot 3G- och 4G-nätet.

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Telekomskribent alexandra.stenvall@mobiltbredband.se