Hallons mobila bredband passar dig med liten budget i en stor stad

Prismässigt lägger Hallon ribban högt enligt vårt omdöme. De har de allra billigaste alternativen, och även de dyrare abonnemangen kostar ofta mindre än motsvarande hos konkurrenterna.

Mobilt bredband är hos de flesta operatörer en enkel produkt där det som särskiljer operatörerna är priset och datamängden. Hallon erbjuder fyra olika prisnivåer, där skillnaden är den datamängd som ingår.

Täckningen är bra för dem som bor i södra Sverige, eller i större städer. Den som bor lite längre från tätorterna och vill ha höga surfhastigheter kan behöva vända sig till en annan operatör. Där Hallon har täckning erbjuder de dock både 3G och 4G, och utöver det även 4G+. 

Hallon behöver jobba lite på sin support. I nuläget finns inget telefonnummer man kan ringa, utan all kontakt med kundtjänst sker via en chatt, mejl eller ett eget kundforum.

Sammanfattningsvis är Hallons erbjudanden väldigt bra med tanke på att de har några av marknadens lägsta priser, även om kundtjänsten kan förbättras. Den som inte har alltför höga krav på täckning utanför storstaden bör definitivt ge Hallon en chans.

Fördelar

 • Ett av de billigaste alternativen
 • Ingen bindnings- eller uppsägningstid
 • Anpassningsbar surfmängd

Nackdelar

 • Bristfällig kundservice
 • Fungerar inte utomlands
 • Täcker mest storstadsområden

Hallons kontantkort för mobilt bredband är bra

För dig som föredrar att betala surfen på det mobila bredbandet med kontantkort funkar Hallon väldigt bra. Det beror på att flera erbjudanden ges, så att du kan välja det som passar din prisklass bäst.

Det kostar ingenting extra att fylla på surf via kontantkortet. Det kostar lika mycket som motsvarande mängd hade gjort för ett abonnemang med motsvarande surfmängd.

Det finns idag fyra olika prisnivåer att välja mellan. Vill du hitta dem på hemsidan klickar du dig enkelt in på sidan för mobila bredband och väljer kontantkort alldeles ovanför erbjudandena.

Jämfört med sina konkurrenter har Hallon ett oerhört bra pris för mobilt bredband. Detsamma gäller kontantkorten.

Att fylla på surfmängden hos Hallon är lätt men lurigt

När det är dags att fylla på surfpotten är det lätt att göra. Du loggar enkelt in på Mina Sidor och väljer om du vill ladda på ett flertal eller någon enstaka GB.

Kostnaden för utökad surf är lägre än konkurrenternas. Men tänk på att det inte går att köpa till extra surf som en engångsföreteelse. Avgiften blir istället löpande. 

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Hallons nät är bäst i Sydsverige

När det kommer till uppkoppling briljerar Hallon främst i södra Sverige och i storstäder. Den som bor utanför centrum i landets norra delar kan dock få en del problem med täckning.

Tips! För att ta reda på hur täckningen ser ut där du bor, kan du kika på Hallons täckningskarta. Du söker helt enkelt på din adress.

Hallon ägs av Tre och delar därför deras basstationer. Hallon kan därför erbjuda uppkoppling med 3G, 4G och 4G+ för dem som har ett mobilt bredband från dem. Värre är det med hastigheterna. Hallon har de lägsta surfhastigheterna av de operatörer vi jämför, tillsammans med Tre. 

Det mobila bredbandet fungerar inte utomlands eftersom det saknar stöd för roaming. I nuläget är det bara mobilabonnemangen som kan använda utländska basstationer.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Hallon erbjuder inga specialerbjudanden på mobilt bredband

Hallons priser är redan väldigt pressade. Därför finns det inga speciella erbjudanden som studentrabatt eller liknande.

Det finns inte heller rabatterade priser för seniorer eller pensionärer. Mobila bredband som är specialanpassade för företag är inget som Hallon erbjuder. Alla kunder får samma låga pris oavsett.

 • Senior (+55 år)
 • Student

Hallons kundtjänst kan vara svår att nå

Du kan kontakta Hallons kundtjänst på flera sätt. Via webben kan man chatta med kundtjänst under vardagar, och övriga dagar finns ett smidigt kontaktformulär. Vissa kunder har dock märkt långsamma svarstider för sina frågor.

Kundforumet som finns på hemsidan besvarar många av de frågor som kan uppstå, men är inte heltäckande. I skrivande stund finns det inte heller något telefonnummer på hemsidan, vilket är ovanligt bland operatörer. Behövs svar snabbt blir det därför väldigt irriterande att invänta svar via mejl.

Med det sagt är Hallon en mindre operatör, och i förhållande till det är kundtjänstens tillgänglighet rätt bra. Dessvärre finns det helt klart brister som till exempel avsaknaden av ett telefonnummer och långa svarstider emellanåt.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Hallons mobila bredband inkluderar inte router eller modem

Ett mobilt bredband hos Hallon inkluderar ett SIM-kort och tillhörande täckning. Den hårdvara som behövs måste du därmed köpa separat hos en annan återförsäljare. 

Du kan dock använda vilken router eller modem som helst fungerar, så länge den inte är låst hos en annan operatör.

Hallon ger få instruktioner för installation av mobilt bredband

Erbjudanden och priser för de mobila bredbanden är lätta att hitta. Dessvärre är informationen som krävs efter att abonnemanget är köpt begränsad och svår att hitta.

Det är exempelvis otydligt vilken hårdvara som behövs och hur den kopplas in. Det kan vara svårt för de flesta att veta vad rätt APN-inställning är utan någon vägledning, och därför borde den informationen finnas nära till hands.

En del information finns i kundforumet och i frågor och svar-form, men mycket av den är svårare att hitta än den borde vara. Att ta reda på om en router ingår i abonnemanget eller inte borde inte kräva en skattjakt i kundforumet.

Vissa problem är Hallon dock bättre på att att hantera. På hemsidan kan du till exempel se en lista för driftstörningar som har upptäckts. Det står även när de blev åtgärdade och när de förekom.

När man kontaktar företaget med problem är de väldigt hjälpsamma, men det hade varit betydligt smidigare om de hade mer information på sin hemsida. Det hade kunnat förhindra att det uppstår problem från första början.

Vanliga frågor om Hallons mobila bredband

Vilken hastighet har Hallons mobila bredband?

Hallons mobila bredband har i 3G en normalhastighet på 3–17 Mbit/s, och i 4G en normalhastighet på 7–34 Mbit/s.

Har Hallons mobila bredband stöd för 5G?

Nej, Hallons mobila bredband har inte stöd för 5G.

Ingår router med mobilt bredband från Hallon?

Nej, en router ingår inte i Hallons mobila bredband, det måste du köpa själv.

Hur köper jag extra datakort hos Hallon?

Hallon erbjuder tyvärr inte extra datakort.

Kan man använda Hallons bredband utomlands?

Nej, Hallons mobila bredband kan bara användas i Sverige.

Vilken router kan man använda med Hallon mobilt bredband?

Enligt Hallon ska det gå att använda de flesta routrar till det mobila bredbandet. För säkerhets skull kan du höra av dig till Hallon och få tips på märken och återförsäljare.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobiltbredband.se