Mobilt bredband för studenter

Jämför mobila bredband för studenter och hitta bästa erbjudandena

Börja här
Surf

3

-
+
Fler val
Sök
Filtrera
Sortera

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: views/view_page_compare.php

Line Number: 329

0
mobila bredband hittades

Senast kontrollerad idag 2020-08-10
Sortera på
Sortera på
Abonnemang Data Normalhastighet Bindning Startavgift Kostnad
Inga mobila bredband hittades. Välj en annan datamängd för att se fler mobila bredband.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: views/view_page_compare.php

Line Number: 488

hidden">Visa fler prisplaner (

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Filename: views/view_page_compare.php

Line Number: 488

-11
st)

Så jämför du mobilt bredband för studenter

För att du som student ska hitta ett bra mobilt bredband bör du jämföra dina alternativ. När du jämför de mobila bredbanden ska du framför allt fokusera på surfmängden. Den kommer nämligen avgöra hur mycket du kan surfa på det mobila bredbandet.

Du bör även jämföra operatörernas täckning för att vara säker på att du kan surfa utan störningar där du vill.

Slutligen bör du jämföra priserna. Det är genom att göra det som du kan vara säker på att du skaffar det billigaste mobila bredbandet på marknaden. Som student är det extra viktigt att jämföra priserna eftersom din studentplånbok inte är lika tjock som för den som arbetar.

Välj inte mer data än du förbrukar

Ett vanligt misstag är att man väljer mer data än vad som behövs. Fundera över ditt internetanvändande och välj inte mer surf än så. Väljer du en större surfmängd än vad du gör av med betyder det bara att du betalar mer för ditt mobila bredband än vad du egentligen behöver.

Hur mycket surf du behöver beror på vad du gör på nätet. Om du bara surfar runt på webbsidor klarar du dig på en låg nivå, men om du vill börja streama filmer och serier behöver du en högre nivå.

Tips! Är du osäker på vilken surfmängd du ska ha kan du välja en lägre nivå och byta upp dig om det visar sig att surfmängden var för låg.

Undvik att köpa till extra surf. I längden blir det ofta väldigt dyrt. Då är det nästan alltid bättre att du byter upp dig till en högre surfmängd istället.

Hur vet jag vilket som är det bästa mobila bredbandet för studenter?

Det bästa mobila bredbandet för dig är det som uppfyller dina kriterier. Du vill att surfmängden ska passa ditt internetanvändande och att priset ska passa din plånbok.

Eftersom Tele2 är den enda operatören som i dagsläget har mobilt bredband för studenter kan du inte välja mobilt bredband efter vilken operatör som har bäst täckning. Du bör dock ändå jämföra täckningen med andra operatörer. Om Tele2:s täckning är dålig hos dig kan det vara värt att teckna ett mobilt bredband hos en annan operatör även om det innebär ett något högre pris.

Vad krävs för att skaffa mobilt bredband för studenter?

Studentrabatten gäller för alla studenter som studerar på gymnasial nivå eller eftergymnasial nivå. Ett vanligt krav för att få ta del av rabatten är att din utbildning berättigar studiestöd från CSN.

För att ta del av rabatten kan du behöva bevisa att du studerar. Detta kan du göra genom att uppvisa Mecenat- eller Studentkortet. Korten får du i samband med att du börjar på din utbildning.

Tänk på! Du måste vara 18 år gammal för att få teckna ett mobilt bredband.

Hur länge gäller studentrabatten?

Studentrabatten gäller oftast under en förutbestämd tid. Om du fortfarande studerar när rabatten går ut kan du bara förlänga den.

Hur stor rabatt du sedan kan få på ditt mobila bredband varierar. Vanligtvis beror det på vilken surfmängd du väljer. Ju högre surfmängd du väljer desto större rabatt får du.

Fungerar mobilt bredband för studenter utomlands?

Nej, det finns inte något mobilt bredband för studenter som fungerar utomlands. Däremot finns det vanliga mobila bredband som fungerar på tillfällig resa i ett annat EU- eller EES-land.

Surfen du kan använda på resan är dock något begränsad jämfört med surfmängden du har i Sverige. Exakt hur mycket surf du kan använda beror på vilken surfmängd du har.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobiltbredband.se