Fibios mobila bredband passar dig som värderar stabilt nät och personlig support

Fibio är en relativt ny operatör på den svenska marknaden som erbjuder flera olika abonnemangsalternativ för mobilt bredband. I förhållande till sin storlek och korta tid på mobila bredbandsmarknaden har Fibio ett stort och varierat utbud av olika abonnemang, där olika typer av användare lätt kan hitta ett passande alternativ. Och om du ändå väljer ”fel” surfnivå kan du byta abonnemangsform när som helst.

En stor fördel med Fibios mobila bredband är att det går under Telenors mobilnät, som har god täckning över hela landet, och även i stora delar av Europa. För ja, du kan använda Fibios mobila bredband även utanför Sverige.

När det gäller kundtjänsten är Fibio själva de första att tala sig varma för sina höga ambitioner med personligt och proffsigt bemötande. Och faktum är att det finns mycket som tyder på att de håller vad de lovar. Kundernas omdöme på Trustpilot är överlag väldigt positivt, där många framför allt lyfter Fibios engagemang och positiva kundbemötande. Det finns flera olika sätt att kontakta supporten, där du som kund dessutom kompenseras om svarstiderna blir längre än vad som utlovas.

Fibio har inte marknadens billigaste mobila bredband, utan de ligger snarare på samma nivå som de större och dyrare operatörerna. Men här gäller det att fundera över vad som ingår i abonnemangen, det billigaste är som bekant inte alltid det bästa. Men för många är just priset den avgörande faktorn, och då kanske varken ett bra abonnemangsutbud eller en kritikerrosad kundtjänst kan väga upp en högre månadskostnad. Värt att nämna är dock att Fibio erbjuder så kallad prisgaranti. Hittar du ett likvärdigt abonnemang till lägre priser hos en annan operatör? Då matchar Fibio det.

Fördelar

  • Flera olika surfnivåer som passar olika typer av användare
  • Använder Telenors mobilnät
  • Möjlighet att byta abonnemangsform

Nackdelar

  • Relativt höga priser
  • Inga erbjudanden för olika målgrupper
  • Bitvis rörig hemsida

Fibio erbjuder mobilt bredband med abonnemang

Hos Fibio hittar du ett relativt stort utbud av abonnemangsalternativ för mobilt bredband, särskilt med tanke på att operatören fortfarande är en av de mindre på marknaden. Du kan välja mellan 40, 100, 200 GB och obegränsad surf, så både vardagssurfaren och storstreamaren har med andra ord goda förutsättningar att hitta ett passande alternativ hos Fibio. 

Olika surfnivåer för olika typer av internetanvändare

  • 40 GB surf passar om du lyssnar på musik varje dag och streamar film någon gång ibland.
  • 100 GB kan behövas om du ofta både lyssnar på musik och streamar film.
  • 200 GB är för dig som streamar mycket musik och film, och kanske vill kunna koppla upp flera personer i hushållet samtidigt.
  • Med Obegränsad surf kan du koppla upp dig och göra vad du vill, hur mycket du vill utan att surfen sinar.

Har du upptäckt att du har för lite surf i ditt abonnemang eller att du har mer än du gör av med? Ingen fara. Hos Fibio kan du när som helst byta abonnemangsform för mobilt bredband, så att du får ett alternativ som bättre matchar dina vanor och behov

Dela på surfen med extra simkort

Vill du kunna dela surfen i ditt mobila bredband med flera personer? Inga problem. Om du inte vill köpa till en wifi-router, erbjuder Fibio även möjligheten att lägga till extra simkort till mobila bredband. Du kan lägga till upp till åtta simkort som då delar på surfpotten som ingår i ditt mobila bredbandsabonnemang.

Fibios mobila bredband ska fungera med de flesta av marknadens utbud av olika typer av datorer, surfplattor, mobiltelefoner och routrar.

Fibio använder Telenors rikstäckande mobilnät

En klar fördel med Fibios mobila bredband är att det går under Telenors mobilnät. Nätet täcker 90 procent av Sveriges yta och når ut till 99,9 procent av befolkningen. Du som vill använda ditt mobila bredband utanför Sverige kan känna dig trygg. Telenors nät täcker nämligen även större delen av Europa.

Tips! Fibio erbjuder så kallad täckningsgaranti. Om du upptäcker att täckningen är dålig där du bor har du därmed möjlighet att välja en annan av operatörens tjänster, eller helt enkelt lämna tillbaka ditt abonnemang och få pengarna återbetalda.

Simkortet till ditt mobila bredband fungerar med 2G-, 3G- och 4G-nätet. Så snart Telenor etablerar sitt 5G-nät på bredare front kommer du även få tillgång till det. Normalhastigheterna i 2G-nätet ligger mellan 0,1 till 0,2 Mbit/s, i 3G-nätet mellan 2 och 10 Mbit/s och i 4G mellan 10 och 40 Mbit/s. I 5G-nätet kommer normalhastigheten under optimala förhållanden röra sig mellan 10 och 20 Gbit/s.

Fibio har inga särskilda erbjudanden på mobilt bredband för studenter och pensionärer

Fibio erbjuder tyvärr inga särskilda mobila bredband för studenter och pensionärer. De ordinarie priserna ligger på en relativt hög nivå, i vissa fall överstiger de faktiskt även de större operatörernas priser, vilket gör de mobila bredbanden mindre tillgängliga för vissa målgrupper.

Självklart ska du inte bara stirra dig blind på priserna när du jämför olika mobila bredband, utan se efter vad som faktiskt ingår i abonnemanget. Men för många är just månadskostnaden den avgörande faktorn, även om både utbud och kundtjänst ligger på en riktigt hög kvalitetsnivå.

Det finns flera sätt att kontakta Fibios kundtjänst

Om du behöver komma i kontakt med Fibios kundtjänst har du flera olika alternativ. Du kan mejla, chatta, ringa eller välja att bli uppringd

På supportsidan finns en del vanliga frågor och svar som kan ge dig vägledning i enklare ärenden. I dagsläget är det dock störst fokus på frågor som rör mobilabonnemangen.

Tips! För att få en översikt över ditt mobila bredbandsabonnemang kan du logga in på Mina sidor. Där ser du även hur mycket surf du har kvar att använda.

Fibios strävan efter att erbjuda en kundtjänst av högsta klass verkar inte vara förgäves. På omdömesplattformen Trustpilot tyder kundernas betyg på att operatören faktiskt håller vad de lovar, och många vittnar om både engagemang och proffsighet. Visserligen är det i dagsläget relativt få betyg publicerade, men de som finns är övervägande positiva.

Vanliga frågor om Fibios mobila bredband

Hur mycket surf ingår i Fibios abonnemang för mobilt bredband?

Fibio erbjuder mobila bredbandsabonnemang med 40 GB, 100 GB, 200 GB eller obegränsad surf.

Ingår en router med Fibios mobila bredband?

Det finns inga uppgifter på Fibios hemsida som tyder på att en router ingår i det mobila bredbandet.

Hur kontaktar jag Fibios kundtjänst?

Du kan kontakta Fibios kundtjänst genom att ringa, mejla eller chatta.

Vilket nät använder Fibio?

Fibio använder Telenors mobilnät som täcker större delen av Sverige och når ut till 99,9 procent av landets befolkning.

Kan jag använda Fibios mobila bredband utomlands?

Ja, du kan använda Fibios mobila bredband i stora delar av Europa. Men tänk på att ett mobilt bredband har samma begränsningar som ett mobilabonnemang när det gäller täckning. Även om Telenors nät är bevisat starkt och stabilt finns det flera faktorer som kan påverka täckningen.

Har Fibios mobila bredband stöd för 5G?

Nej, det finns ingen information på Fibios hemsida som tyder på att de mobila bredbanden har stöd för 5G.

Hur gör jag för att fylla på Fibio mobilt bredband?

När du använt 80 procent av surfmängden skickas ett sms ut med instruktioner för hur du gör för att fylla på din surf.

Kan jag spara surf hos Fibio?

Nej, du kan inte spara oanvänd surf med Fibios mobila bredband.

Hur kollar jag surf hos Fibio?

Du kollar hur mycket surf du har kvar genom att logga in på Mina sidor på Fibios hemsida.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@mobiltbredband.se