Ulrika StegUlrika Steg är ny chef för Telenors företagsaffär. Foto: SiljeAO/Shutterstock.com

Företagsaffärer

Telenor har gjort klart med en ny chef för företagsaffären. Valet föll tillslut på Ulrika Steg som har meriter från både Telia och Halebop. Inom kort får Telenor Sverige även en ny vd i form av Kaaren Hilsen. Hon kliver på sin post om drygt en vecka.

Tidigare i år meddelade Mats Almgren att han lämnar posten som chef för Telenors företagsaffär. Sedan dess har Telenor arbetat med att få fram en ny chef. Valet föll tillslut på Ulrika Steg som ser denna möjligheten som mycket inspirerande.

I ett pressmeddelande säger hon att hon ser fram emot att utveckla Telenors arbete på företagsmarknaden där man redan nu är en stark spelare.

Har erfarenhet från Halebop och Telia

Ulrika Steg har arbetat på Telenor sedan 2015 och kommer senast från rollen som chef för Channels, operatörens kundkanaler i Sverige. Hon har varit med och lanserat Telenors nya butikskoncept och varit delaktig i digitaliseringen och robotiseringen av kundservicen.

Hennes meritlista är dock betydligt längre än så. Innan sin tid på Telenor har Ulrika Steg bland annat varit chef för Halebop och privatmarknadschef på mobiloperatören Telia.

Tillförordnade vd:n nöjd med valet

Telenor Sveriges tillförordnade vd Hanne Resch Braekken är mycket nöjd med valet som föll på Ulrika Steg. Han lyfter fram hennes erfarenhet och kundfokus som två viktiga delar som kommer få företagsaffären att lyfta till nya nivåer.

Sedan sensommaren 2018 har det stått klart att Sverigeverksamheten även får en kvinnlig vd i form av Kaaren Hilsen, vilket vi på Mobiltbredband.se skrivit om tidigare. Hon kliver på sin roll om drygt en vecka. I och med det och att Ulrika Steg tagit över som chef för företagsaffären kommer fem av totalt nio positioner i Telenors ledningsgrupp bestå av kvinnor.