Kaaren Hilsen blir ny vd för Telenor Sverige. Foto: oleschwander / Shutterstock.com

Företagsaffärer

Mobiloperatören Telenor presenterade häromdagen Kaaren Hilsen som ny vd för Telenor Sverige. Hon har tidigare haft samma roll för Telenor Montenegro. Hilsen kliver på sin post 1 mars 2019 och blir då Sverigeverksamhetens första kvinnliga vd.

I tisdags presenterade Telenor Sverige sin nya vd. Valet föll på Kaaren Hilsen som närmast kommer från Betsson AB där hon haft rollen som finansdirektör. 

Bolaget har under en tid letat efter en ny vd för den svenska verksamheten sedan Patrik Hofbauer, Telenor Sveriges nuvarande vd, meddelat att han ska avgå.

Kaaren Hilsen blir därmed Telenor Sveriges första kvinnliga vd.

Har erfarenheter som vd för Telenor Montenegro

Kaaren Hilsen har tidigare erfarenhet från både Telenor och rollen som vd. Hon har bland annat arbetat som vd för Telenor Montenegro och haft rollen som finansdirektör hos Telenor Sverige. Dessutom har hon haft ett flertal roller inom bolagets verksamhet i Asien. Totalt har Hilsen arbetat 17 år inom koncernen.

– Kaaren Hilsen är en erfaren ledare som känner Telenors verksamhet mycket väl. Jag är mycket glad över att Kaaren kommer tillbaka till Telenor efter en tid utanför bolaget för att leda den svenska verksamheten, säger Sigve Brekke, Telenors koncernchef.

[Ads1]

Kaaren Hilsen kliver på sin post i början av nästa år

Kaaren Hilsen kliver på sin post den 1 mars 2019 och hon känner sig mycket glad inför det som väntar i början av nästa år.

– Det ska bli otroligt roligt att återigen få jobba tillsammans med alla de fantastiska medarbetarna på Telenor och att nu som vd driva företaget vidare på vår gemensamt utstakade väg för att ta den svenska verksamheten till nästa nivå, säger Kaaren Hilsen.

När Hilsen kliver på som ny vd blir hon inte bara Sverigeverksamhetens första kvinnliga vd. Dessutom kommer en majoritet av ledningsgruppen bestå av kvinnor, vilket inte heller hänt tidigare.