En bild på Tele2s loggaTele2 börjar erbjuda e-sim. Foto: Photos by D / Shutterstock.com

Lanseringar

Tele2 blir den tredje svenska operatören, efter Tre och Telenor, att erbjuda e-sim. Den nya sortens sim-kort kommer introduceras senare i januari och vara kostnadsfri för både befintliga och nya kunder.

I ett kortfattat meddelande på sin hemsida meddelar mobiloperatören Tele2 att man börjar med e-sim senare i januari.

E-sim är den nya sortens sim-kort. Med ett e-sim behövs inte längre ett fysiskt sim-kort istället installeras e-simmet direkt i enheten.

Den Tele2-kund som vill ha ett e-sim kan kostnadsfritt skaffa ett, det gäller både nya och befintliga kunder. Tele2 har ännu inte gått ut med någon information om e-simmet kommer vara tillgängligt för alla abonnemangstyper eller bara ett fåtal.

Tre var först med e-sim i Sverige

Tele2 är den tredje operatören att erbjuda e-sim i Sverige. Tre var landets första operatör att erbjuda e-sim och det gjorde man redan i höstas. Till en början var det bara tillgängligt för Apple Watch men senare introducerades e-simmet även för smartphones.

Sedan en dryg månad tillbaka har även konkurrenten Telenor erbjudit sina kunder e-sim för Apple Watch.

[Ads1]

E-sim bidrar till bättre telefoner

E-sim för med sig många fördelar. En stor fördel är att det frigör en hel del utrymme som inte behöver tas upp av ett fysiskt sim-kort. Det gör det möjligt att fylla telefoner och andra enheter som använder sig av e-sim med mer teknik än tidigare. Dessutom kan du byta mobiloperatör på ett enklare sätt än tidigare – perfekt på utlandssemestern.

En stor fördel med att e-simmet inte tar någon plats är att det kan användas i enheter som inte har plats för ett fysiskt sim-kort, exempelvis smarta klockor.