kvinna med telefon i bergslandskapMobiltelefonen kan vara ett utmärkt redskap för att dokumentera och i högre grad njuta av din semester. Foto: Mooshny/Shutterstock.com

Erbjudanden

För att få ut det allra mesta av sommarnöjen och semesterresor är telefonen ett utmärkt redskap. I ett pressmeddelande har Tele2 samlat ett antal olika tips på hur du kan använda mobilen för att förbättra dina upplevelser under ledigheten.

Svenskarnas datatrafik ökar som mest under sommarperioden, både för privatpersoner och företag. Det visar Tele2:s sammanställning över de senaste årens datatrafik. Juli är den månad då kunderna surfar allra mest.

För att sommarsurfandet ska bli en så bra upplevelse som möjligt finns det flera knep som du kan ta till.

Koppla bort jobbappar för ett avslappnat surfande

Att vara uppkopplad på semestern kan vara något helt annat än att vara det till vardags. Genom att stänga av aviseringar från jobbmejl och appar kopplade till arbetet kan du i stället fokusera på att använda mobilen till mer avslappnat mobilanvändande.

Samla dina minnen med mobilkameran

Utnyttja mobilkameran när du är ute och reser eller bara är ute på en enkel cykelutflykt. Telefonen är ett perfekt sätt att dokumentera dina upplevelser utan att ditt sällskap på semestern är lika medveten om att du fotar.

Det kan vara bra att komma ihåg att frigöra minne i telefonen just inför sommarens nöjen. Tänk då på att säkerhetskopiera dina bilder och annat värdefullt som du förvarar på telefonen. 

Passa telefonen noggrannt under utlandsresan

Reser du utomlands finns det flera saker att vara medveten om. Inom EU kan du använda dataroaming utan att behöva betala något extra för surfandet. I andra länder kan dock priserna variera mycket stort. Därför är det viktigt att du kollar upp vad som gäller dit du ska resa.

Tänk också på att vara försiktig med mobilen om du ska vistas på ett varmt ställe. Telefonen kan lätt bli överhettad och skadas av såväl vatten som sand.