Tele2:s vita logga mot fasadTele2 har förlängt sitt åtagande i organisationen NGMN och Thomas Helbo blir operatörens representant. Foto: Karolis Kavolelis/Shutterstock.com

Samarbeten

Tele2 var med och grundade NGMN och nu har man gjort klart med en ny representant i organisationen. Tele2 är den enda svenska operatören som har en representant i organisationen som arbetar för att förbättra prestandan och funktionaliteten i nya mobilnät.

För 13 år sedan, 2006, var Tele2 med och grundade organisationen Next Generation Mobile Networks, NGMN. Syftet med organisationen är att säkerställa att prestanda och funktionalitet i kommande mobil nätinfrastruktur, enheter och plattformar möter kraven som operatörerna har och tillfredsställer kundernas behov.

Tele2 väljer nu att förlänga sitt åtagande i organisationen och Thomas Helbo, chef för Tele2:s teknikorganisation, blir Tele2:s nya representant. Helbo är den enda representanten från en svensk operatör, resterande medlemmar kommer från några av världens största teleoperatörer.

Thomas Helbo känner sig hedrad

Thomas Helbo säger i ett pressmeddelande att han känner sig mycket hedrad över att få vara Tele2 och Sveriges enda representant i NGMN. Han anser att organisationen har haft stor inverkan på att förbättra 4G och gjort mobilnätet till en stor framgång. Nu ser han fram emot att vara med och utveckla nästa generations mobilteknologi.

Helbo säger säger även att Tele2 är en ledande operatör inom 4G och mest energieffektiv av alla operatörer. Han ser det som ett tydligt tecken på att Tele2 kommer att ha en avgörande roll i 5G-utvecklingen.

Stort fokus på 5G

NGMN har som uppdrag att utveckla mobilupplevelsen och därför är det inte heller konstigt att ett stort fokus idag ligger på 5G. Tele2 var med och tog fram ett styrdokument för det mobila nätverket redan 2015. Sedan dess har Tele2 löpande bidragit med rekommendationer för 5G som ska göra mobilnätet ännu bättre.

Tele2 är övertygade om att de som enda svenska operatör i NGMN kommer att få värdefulla fördelar i 5G-utbyggnaden, vilket kommer att leda till ett bra och utvecklat mobilnät för hela det svenska samhället.