Kontorslandskap med ikoner för smarta prylar svävandes runt i rummet.En världsunik 5G-lösning baserad på Ericssons Radio Dot System ska förbättra 5G-uppkopplingen inne på kontor och co-workingplatser. Foto: metamorworks/Shutterstock.com

Samarbeten

Tre och Proptivity tar nu nästa gemensamma steg i sitt samarbete och lanserar en 5G-lösning som ska ge ännu bättre täckning i kommersiella fastigheter och på co-workingplatser. Den världsunika lösningen baseras på Ericssons Radio Dot System, skriver Tre i ett pressmeddelande.

Behovet av snabb och sömlös uppkoppling på kontoret har blivit allt större hos allt fler företag, och just därför vill Tre som nästa steg i samarbetet med Proptivity möjliggöra ännu bättre 5G-täckning inomhus. Enligt Tre är 5G-lösningen världsunik.

Tips!Proptivitys hemsida kan du läsa mer om företaget och deras 5G-lösning.

Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige, säger att de är stolta över att nu kunna erbjuda företagskunderna bästa möjliga lösningen för inomhus-5G. Han menar att detta är viktigt för den framtida digitaliseringen i samhället, eftersom det bidrar till snabbare, mer effektiv och stabil uppkoppling och möjliggör nätverksdelning i byggnader.

Baseras på Ericssons Radio Dot System

5G-lösningen har tagits fram av Proptivity och baseras som sagt på Ericssons Radio Dot System, vilket är ett nätverk som består av små accesspunkter (dots) som placeras inomhus. När alla operatörer ansluter sig kan man erbjuda högkapacitets-5G även inomhus oavsett vilken operatör användaren har. Genom att använda detta system kan nämligen alla operatörers frekvenser hanteras på samma så kallade Dot.

– Det här gör 5G inomhus till en mycket mer tillförlitlig uppkoppling än wifi idag. Den är säker, stabil och en förlängning av Tres 5G-nät vilket innebär att den alltid är övervakad för eventuella driftstörningar, säger Tre Sveriges CCO B2B Johan Hörberg i pressmeddelandet.

Proptivity vill ge bästa möjliga uppkoppling på miljöoptimerat sätt

Mikael Lundman, vd för Proptivity, menar att det är viktigt för Sverige att ligga i framkant gällande 5G för att säkerställa den framtida konkurrenskraften. Han tillägger att deras samarbete med Tre visar att de tillsammans har som ambition att ge både företagare, mobilanvändare och fastighetsägare bästa möjliga uppkoppling på ett miljöoptimerat sätt.