Man ligger på soffan och surfar på telefonenTre vill locka till sig ADSL-kunder med ett bredband med obegränsad surf. Foto: Dean Drobot/Shutterstock.com

Erbjudanden

När kopparnäten släcks ned börjar fler svenskar fundera över sin internetuppkoppling. Dessa kunder vill Tre fånga upp genom att erbjuda ett mobilt bredband med obegränsad surf. De mobila bredbanden har blivit allt snabbare och stabilare på senare år, och i dag är ett mobilt bredband ofta bättre än ADSL.

Fler och fler kopparnät släcks ned vilket innebär att dessa kunder måste hitta nya lösningar för att få internet. Många går över till de mobila alternativen som på senare tid har blivit både snabbare och stabilare. Detta är något Tre vill utnyttja, och därför erbjuder de nu mobilt bredband med obegränsad hastighet.

Operatörens bredbandsexpert, Carl-Magnus Sandenskog, säger att bredband i mobilnätet många gånger är bättre än ADSL.

Tre har det senaste året gjort en stor satsning på sina mobilnät, och under 2020 kommer operatören att ha fördubblat antalet 4G-stationer på många platser i Sverige.

Dataanvändning har ökat kraftigt hos Tre

Tre har på bara ett par år år sett hur deras kunders dataanvändning över mobilt bredband ökat kraftigt. På tre år har användningen fördubblats. Det beror främst på att fler streamar över mobilt bredband i högre utsträckning än tidigare. I dag står streamingen för 41 procent av hela uppkopplingen.

Tre har genom undersökningar kunnat konstatera att många kunder oroar sig för att surfen inte ska räcka till. Det är anledningen till att man nu väljer att ta bort taket helt och släppa surfen fri.

Hastigheten kan begränsas om du surfar mycket

Tres nya bredband har fri surf, men det finns trots det vissa begränsningar. Om en kund surfar för mer än 40 GB på en dag begränsas hastigheten till 5 Mbit/s. Vid midnatt nollställs dygnsräknaren och det är fritt fram att surfa i höga hastigheter igen.

Det mobila bredbandet kostar 399 kronor i månaden och kunden binder sig i 24 månader. Den som skaffar bredbandet får dessutom med en router från Huawei på köpet.