Siluetter av 5g-master mot blå himmel.Tre går in som partner i nytt infrastrukturprojekt tillsammans med S. Property Group, Samsung Electronics och Vattenfall. Foto: TPROduction/Shutterstock.com

Samarbeten

Fastighetsbolaget S. Property Group har bildat ett partnerskap inom smart urban infrastruktur, där fokus främst ligger på energi och mobil uppkoppling. Tillsammans med Tre, Samsung Electronics och Vattenfall ska de under året köra igång med det första projektet som blir att bygga en smart stadsdel i Brobyholm. Tre kommer stå för den mobila 5G-uppkopplingen.

Det första gemensamma infrastrukturprojektet för S. Property Group, Tre Sverige, Samsung Electronics och Vattenfall blir bygget av framtidens smarta och hållbara boendemiljöer i Brobyholm. Syftet med projektet är att ge framtida Brobyholmbor tjänster och funktioner som gör livet både mer bekvämt, hållbart och meningsfullt.

Tres roll blir att bygga ut ett 5G-nätverk i bostadsområdet för att kunna bidra med digitala upplevelser och erbjuda uppkoppling av smarta hem. Haval van Drumpt, vd på Tre Sverige, menar att Brobyholm är ett innovativt och spännande framtidsprojekt som de är glada över att få vara en del av. 

Lanserade höghastighets-5G tidigare i år

Tidigare i våras rullade Tre ut sitt höghastighets-5G som bjuder på ännu högre hastigheter än det ”vanliga” 5G-nätet. Och i och med Brobyholmsprojektet kommer operatören kunna undersöka vilka möjligheter den nya tekniken för med sig.

Höja livskvaliteten och samtidigt minska belastningen på jordens resurser

Keyvan Houshmand, vd på S. Property Group, berättar att Brobyholm ska ge en bild av hur smarta, digitala lösningar kan förhöja människors livskvalitet och samtidigt minska belastningen på jordens resurser.

Men enligt Houshmand handlar projektet inte bara om högteknologi och futuristiska samhällsplaner, utan även om livet bortom det digitala. Han menar att smarta lösningar helt enkelt skapar nya möjligheter, där mer tid för familj och vänner är en av fördelarna.

Projektet inleds hösten 2022

Under hösten 2022 beräknar man kunna köra i gång med den inledande fasen av infrastrukturprojektet.