ung person spelar mobilspel framför dator med tangentbordSpelupplevelsen på mobilen blir bättre när Telias moderniserar nätet. Foto: Dean Drobot/Shutterstock.com

Erbjudanden

Är du spelfantast och har en Android-mobil eller surfplatta? Då har Telia ett erbjudande som kan passa dig perfekt. I ett samarbete med Microsoft erbjuder Telia sina kunder Xbox Game Pass Ultimate och en helt ny spelupplevelse även på mindre enheter.

E-sporten och spelindustrin blomstrar, och Sverige har ett av de bästa mobilnäten i världen. Det bidrar till att majoriteten av Sveriges befolkning under 45 år spelar online varje vecka. Det är främst spelande på mobiltelefonen som är den växande trenden.

Nu ska Android-användare som är kunder hos Telia få en ny förhöjd spelupplevelse genom ett nytt samarbete med Microsoft.

Specialerbjudande på Xbox Game Pass Ultimate

Telia erbjuder nämligen Xbox Game Pass Ultimate till sina privatkunder. Det är en tjänst du kan prenumerera på, där det ingår över 100 speltitlar som streamas över mobilnätet. Dessutom tillkommer nya spel varje månad.

Tjänsten går inte bara att spela med PC:s och Xbox-konsoler. I och med samarbetet med Telia stöder de dessutom både mobiltelefoner och surfplattor som använder Android och Telias mobilnät. Det här är första gången som mobilkunder kan få tillgång till vissa konsolspel direkt i telefonen.

Den Telia-kund som skaffar Xbox Game Pass Ultimate får dessutom tjänsten gratis den första månaden.

5G och molntjänster förbättrar mobilspelandet

Telia och Microsoft kommer att bjuda på ännu fler överraskningar i framtiden. Det lovar Henrik Lönnevi, som är Telia Sveriges chef för konsumentaffären.

– Vårt samarbete är att blicka in i framtiden, där kraftfulla molntjänster används i kombination med 5G för att hitta nya sätt att leverera unika spelupplevelser till mobil, utan krav på speciell hårdvara, säger han i ett pressmeddelande.

Telia förbättrar mobilnätet för bättre gamingupplevelse

Tekniken bygger på cloud gaming, som ställer krav på riktigt bra uppkoppling. För att fortsätta leverera bra spelupplevelser arbetar Telia därför tillsammans med Ericsson för att modernisera sitt mobilnät.

4G-kapaciteten kommer inom några år att bli dubbelt så hög som i dag, samtidigt som 5G-nätet byggs ut mer och mer över hela landet.