leif björklundLeif Björklund

Erbjudanden

Nu får Telenors kunder möjlighet att streama TV4:s kanaler direkt i mobilen. Operatören har lyssnat på vad kunderna efterfrågar hos sina tv-tjänster och tecknat ett avtal som levererar just det, berättar Telenor i ett pressmeddelande.

Telenor Sverige har tecknat avtal med TV4 Media. Avtalet innebär att Telenors kunder får streama kanalerna TV4, Sjuan och TV12 utan att behöva ha en tv-box.

Avtalet gäller i flera år framåt och är en del av en satsning på att erbjuda Telenor-kunder attraktivt innehåll från flera av Sveriges större tv-kanalhus.

Kunderna vill samla tv-tjänsterna i en app

I januari gav Telenor företaget NEPA i uppdrag att göra en kundundersökning. Den visade att 80 procent av Telenors kunder saknade en tv-tjänst eller streamingapp med allting samlat, snarare än att ha flera olika abonnemang och tjänster för sina tv-kanaler.

60 procent ville även kunna ta del av den tv:ns innehåll via andra enheter än tv-boxen, såsom mobilen, datorn eller surfplattan. Drygt hälften av kunderna uppgav att de tittade på tv-program och videor på mobilen dagligen.

Avtalet ska förbättra framtida tv-upplevelser

Kunderna har alltså gett tydliga besked om vad de vill ha i form av tv-erbjudanden. Detta blir nu möjligt genom det nya avtalet med TV4 Media, säger Telenor Sveriges tv-chef Leif Björklund.

– Detta är en viktig pusselbit i vårt arbete för att skapa framtidens tv-upplevelser, där streaming möter tv på kundernas villkor.

Första operatören med full tillgång till alla baskanaler

Leif Björklund påpekar också att Telenor är först på telekommarknaden med att ha fullständigt rätt att via en app distribuera innehåll från TV4 Media såväl som andra tv-kanaler. Även SVT, Discovery och Nordic Entertainment Group går att streama hos Telenor.

– Vi är väldigt glada över att kunna knyta ihop säcken och erbjuda samtliga svenska baskanaler från de största innehållsägarna i tv-paket utan ett otidsenligt krav på en tv-box, säger Leif Björklund.