vit tele2-logga mot svart bakgrundTele2 och finska it-bolaget Elisa går nu samman för att förbättra sina tjänster för företag. Foto:Morumotto/Shutterstock.com

Samarbeten

Nu är det klart att Tele2 och finska it-företaget Elisa ska samarbeta för att kunna förbättra sina tjänster för företag. Samarbetet beskrivs av båda parter som en stor tillgång för den nordiska telekommarknaden.

Tele2 och det finska it-företaget Elisa ska nu inleda ett samarbete, där man tillsammans satsar på att kunna erbjuda förbättrade tjänster för företag, samt effektivisera kommunikationslösningarna för deras kunder och verksamheter i Norden. Det rapporterar Telekom idag.

Gemensam servicehantering 

Timo Katajisto, Elisas verkställande direktör för företagskunder, berättar för Telekom idag om det nordiska samarbetet mellan Tele2 och Elisa. Han ser positivt på en gemensam servicehantering, så kallad end-to-end, som kommer innebära stora fördelar för företagen på den svenska såväl som på den finska marknaden. 

Obegränsad kommunikation

De aktörer som bedriver verksamhet i både Sverige och Finland kommer genom samarbetet kunna använda sig av globala såväl som lokala företagstjänster. Även roaming och mobila tjänster ingår i samarbetet mellan de nordiska aktörerna.

Tele2 är också positiva till samarbetet med det finska it-företaget. Fredrik Stenberg, chef för stora företag på Tele2, lyfter särskilt det faktum att deras företagskunder nu kommer att kunna ta del av i stort sett obegränsad kommunikation i hela Norden.

– Elisa är den första operatören i Finland som lanserar 5G och i kombination med vårt enastående fasta och mobila nätverk är jag övertygad om att vi tillsammans kommer att bli en mycket stark och attraktiv aktör på den nordiska telekommarknaden, säger han till Telekom idag.

Finska bolaget Elisa

Elisa grundades 1882 av ingenjören Daniel Wadén, och var från början ett telefonkooperativ med namnet Helsingfors telefonförening HTF.

Idag är Elisa ett it-bolag, som under många år har varit föregångare i telekombranschen. Företaget lanserade till exempel världens första kommersiella 5G-nätverk den 27 juni 2018, i finska Tampere och i Estlands huvudstad Tallin.