Unga tjejer som sitter med sina mobiltelefoner i händerna i en ring.Tele2 lanserar sitt nya lågprismärke Penny

Lanseringar

Sverige har fått en ny abonnemangsleverantör, byggd för framtiden. För att kunna konkurrera med andra lågprismärken har Tele2 lanserat sitt nya varumärke Penny, som erbjuder mobiltelefoni och bredband till ett lågt pris.

I måndags hade Tele2:s nya varumärke Penny premiär. Penny är ett helt nytt abonnemang skapat för framtiden. De som byter till nya operatörer i dag gör det i första hand för att få ett lägre pris. Mer än 50 procent av svenskarna vill kunna samla sin mobila och fasta uppkoppling hos samma leverantör. 

Mobil och fast uppkoppling utan bindningstid

Hos Penny kan du samla både din mobila och fasta uppkoppling. Penny erbjuder mobil- och bredbandsabonnemang utan vare sig bindningstid eller uppsägningstid till ett lågt pris. Allt samlas i en digital app där du som kund kan ändra och uppdatera dina tjänster så att det passar dig.

Penny ska fungera som en self service-tjänst

Det som gör att Penny sticker ut på marknaden är att abonnemanget är app-centriskt, säger Pennys affärsområdeschef, Bodil Prising. I Penny har kundens alla tjänster flyttats till en app som fungerar som en ”self service-miljö” där kunden kan hjälpa sig själv oavsett tid på dygnet.

Penny ska ge kunderna maximal frihet. Kunden ska enkelt kunna lägga till mer surf eller höja eller sänka hastigheten på sitt bredband utifrån det egna behovet.

Enligt Tele2-koncernens vd, Anders Nilsson, har man sett en stor efterfrågan på lågprisalternativ när det gäller mobiltelefoni och bredband. Att kunna samla sina uppkopplingstjänster och underhållningstjänster hos en och samma leverantör är något som efterfrågas av allt fler kunder. 

– Vår ambition är givetvis att Penny ska bli Sveriges främsta lågprisaktör, säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen.

Halva priset för nya mobilkunder de tre första månaderna

Penny kommer att erbjuda mobiluppkoppling från 99 kronor per månad och bredband för 249 kronor per månad. Men de tre första månaderna har Penny ett lanseringserbjudande där du får 50 procent rabatt på mobiltelefoni och 100 kronor rabatt på bredband. Snart kommer även Pennys egna streamingtjänst att presenteras.