köpcentret kupolen i centrala borlängeI centrala Borlänge – till exempel vid köpcentret Kupolen – kan du nu surfa i 5G-hastigheter, om du har rätt mobiltelefon och Tele2:s Obegränsad-abonnemang. Foto: Nettan C/Shutterstock.com

Mobilnät

Som alla de större operatörerna är Tele2 i full gång med lanseringen av 5G. Nu har turen kommit till Borlänge, som förutom den nya generationens mobilnät också får en rejäl uppgradering av det befintliga 4G-nätet.

Borlänge är näst på tur i lanseringen av Tele2:s 5G-nät. I centrala Borlänge går det nu att surfa i mycket högre hastigheter, så länge man har den utrustning som behövs.

För att använda nätet behövs en 5G-kompatibel mobiltelefon från Huawei, Samsung, Sony eller Xiaomi. Du behöver också ha abonnemanget Obegränsad hos Tele2 för att kunna koppla upp dig till 5G-nätet.

Bättre upplevelser och smartare samhällen med 5G

Att 5G kallas för framtidens teknik beror på de stora möjligheterna som öppnas med det nya nätet. Det blir snabbare än 4G, har lägre svarstider och gör det möjligt att koppla upp fler enheter än tidigare, enligt Tele2:s nätexpert Björn Lindberg.

På sikt kan tekniken hjälpa såväl företag som samhället i stort till smartare lösningar. För privatpersoner ger 5G helt enkelt en bättre mobilupplevelse.

Enda svenska operatören med globala standarden för 5G-hastigheter

Alla de stora operatörerna har påbörjat lanseringen av sina 5G-nät runt om i Sverige. Men Tele2 är den enda operatören som hittills erbjuder riktiga 5G-hastigheter i sitt nät, menar operatören själva i ett pressmeddelande.

Tele2:s nät når nämligen upp i den globala standarden för 5G redan nu, menar operatören.

Tele2 förbättrar även 4G-nätet

Borlänge får inte bara ett helt nytt nät. Det befintliga 4G-nätet i staden får sig också ett uppsving. De befintliga basstationerna uppgraderas för att ge både bättre täckning och upp till 200 procent snabbare hastighet, även för mobiler utan 5G-stöd.

– För de som inte hunnit hoppa på 5G-tåget än innebär detta en väsentlig uppgradering. Det är det största och mest omfattande infrastrukturprojektet vi någonsin tagit oss för, berättar Björn Lindberg.