hand håller mobiltelefonen i samsung galaxy s20 ultraSamsung Galaxy S20 Ultra 5G är en av telefonerna som fått den nya uppdateringen. Foto: Karlis Dambrans/Shutterstock.com

Lanseringar

Har du någon av Samsungs telefoner S20, S20+ eller S20 Ultra med stöd för 5G? Grattis – då kan du surfa i det nya 5G-nätet från Telenor! Samsung har nämligen släppt en uppdaterad mjukvara som är anpassad efter Telenors nya nät.

Sedan en vecka tillbaka innehåller 5G-mobilerna i Samsungs S20-serie en uppdatering, som låter användaren koppla upp sig till Telenors 5G-nät i centrala Stockholm.

De mobilerna det gäller är Samsung S20 5G, S20+ 5G och S20 Ultra 5G. Mobilerna i fråga uppdateras automatiskt, så allt du behöver är ett abonnemang från Telenor. 

Samsungs kunder kan nu använda alla de svenska 5G-näten

Flera av S20-seriens telefoner har redan anpassats för de andra operatörernas 5G-nät, det vill säga Telias, Tres och Tele2:s. Nu kan även Telenors kunder som också är Samsung-användare njuta av de höga hastigheterna som 5G-erbjuder.

– Våra telefoner i kombination med 5G-nätet kommer ge användarna en helt ny användarupplevelse och helt nya möjligheter, säger Samsung i Nordens Head of IM, Oscar Otteborn.

Korta svarstider och snabb uppkoppling ger högre surfkvalitet

5G-nätets användningsområden är många. Till exempel kan användare streama videor i hög kvalitet och spela spel i mobilen utan störningar och lagg. Detta är tack vare att svarstiderna är kortare och uppkopplingen betydligt snabbare än i föregående nät.

Sveriges 5G-utveckling är i full gång

5G-utrullningen i Sverige har ännu bara börjat. Alla de stora operatörerna erbjuder 5G-uppkoppling till sina kunder. Däremot är det bara på enstaka ställen som 5G-näten finns tillgängliga än så länge, framför allt i Stockholmsområdet.

Telenors 5G-nät, som är det nyaste på marknaden, finns än så länge bara tillgängligt i Stockholms innerstad

När det gäller mobiltelefoner med 5G-stöd är Samsung redan en ledande aktör i Sverige. I och med den nya uppdateringen tar mobiltillverkaren ytterligare ett steg framåt i utvecklingen av framtidens uppkoppling.