Foto: Photos by D / Shutterstock.com

Företagsaffärer

Tele2 och Com Hem slår sig samman till ett och samma bolag, och i samband med det lämnar strategi- och affärsutvecklingschefen som arrangerat det Tele2. I hennes spår följer tidigare vd:n för Internet of Things. Båda har gott om lovord i ryggen när de går.

Efter operatörerna Com Hem och Tele2:s sammanslagning lämnar chefen för strategi- och affärsutveckling Stina Andersson företaget. Hon började på företaget under 2016 och har sedan dess utvecklat mycket med samarbetet med Com Hem.

Även chefen för Internet och Things, Rami Avidan, har beslutat att dra vidare. Nu tackar operatörens ledning dem båda för ett arbete väl utfört.

Uppskattad strategi- och affärsutvecklingschef lämnar Tele2

Det är varma ord som följer Andersson när hon lämnar företaget. Hennes främsta uppdrag har varit att utveckla strategier i syfte att bli den främsta operatören inom Östersjöområdet. 

I och med lovorden och den nya sammanslagningen är det något hon har lyckats väl med.

– Stina är en ledare med stor talang, strategiskt sinne och enorm potential. Jag vill tacka Stina för allt hon har bidragit med och önskar henne all framgång i hennes fortsatta karriär, skriver Allison Kirkby i en kommentar. Hon är vd och koncernchef för Tele2.

Hon kommer att stanna kvar en månad efter sammanslagningen som hon har varit delaktig i, för att se till att den går enligt planerna.

[Ads1]

Även IoT byter ledning

Internet of Things (IoT) är en avdelning inom operatören Tele2:s koncern, vars fokus är att hjälpa företag koppla upp maskiner mot internet. De står inför flera förändringar, då de inte enbart ska flyttas till affärsområdet Internationella Marknader, de ska även byta ledning.

Avdelningens tidigare vd, Rami Avidan, lämnar även han företaget. Hans ersättare blir dennes tidigare kollega och vice vd Ingrid Wistrand.

– Jag vill tacka Rami för hans entreprenörskap, vision, hängivenhet och ledarskap. Rami ska vara extremt stolt över arvet han lämnar efter sig, kommenterar Kirkby i samma uttalande.