Skaffa mobilt bredband för att kunna lyssna på musik i Hi-Fi

Nyheter

Musikstreamingtjänsten Spotify har börjat introducera en tilläggsfunktion som gör det möjligt att streama musik utan kvalitetsförluster, så kallad lossless audio. Streaming med hög kvalitet kräver högre bandbredd, och med ett mobilt bredband med hög hastighet – till exempel 4G – blir streaming av Hi-Fi-musik simpelt. Andra streamingtjänster, så som Tidal, har sedan tidigare haft detta som säljargument och nu ger sig även Spotify in i matchen med en ny tjänst som antas få namnet Spotify Hi-Fi. För en extra kostnad på cirka 45-90 kronor i månaden kommer du då kunna streama musik med väldigt hög ljudkvalitet. Är du intresserad av att lyssna på musik med hög ljudkvalité och vill kunna göra detta vart du än befinner dig, rekommenderar vi att du jämför mobila bredband hos oss.

Högre kvalité kräver högre bandbredd

Musikfiler i lossless-format är ungefär 4 gånger så stora som vanliga mp3-filer och således krävs ungefär 4 gånger den minsta bandbredd som krävs för ”vanlig” streaming. Vissa operatörer fokuserar på lägre hastigheter, medan andra erbjuder hastigheter upp till 150 Mbit/s, vilket absolut är dugligt för lossless-streaming. Är du seriös med ditt musiklyssnande, skaffa ett mobilt bredband som möjliggör Hi-Fi-streaming. Vissa avtal för mobilt bredband erbjuder fri surf. Fri surf innebär inte riktigt obegränsad, utan snarare att du får ett väldigt högt surftak, säg 100 GB per månad. Detta är dock mer än tillräckligt och även om du streamar många timmar musik i lossless kommer du inte nå maxgränsen. Med ett lägre surftak finns dock en sådan risk.

Streama i hög kvalité från din smartphone

Med ett mobilt bredband kan du även streama musik i Hi-Fi via din mobiltelefon utan att belasta den surf som ingår där. Datamängden som ingår i ditt mobilabonnemang är ofta begränsad, men om du kopplar din smartphone till ett mobilt bredband med fri surf kan du lyssna på musik med hög ljudkvalité oavsett om du är hemma, på promenad eller på semester. Du kan även koppla en router till ditt mobila bredband och på så viss koppla flera enheter till samma bredband. Då kan du använda ditt mobila bredband som Wi-Fi och streama från flera olika enheter. Du kan även koppla ett trådlöst ljudsystem till ditt mobila bredband och få en avancerad ljudlösning för ditt hem, med musik i hög kvalité i hela bostaden.

Om du exempelvis bor i ett område där kopparnätet släcks ned så kan du, till exempel i väntan på fiber, skaffa ett mobilt bredband utan bindingstid och koppla en router till det för att använda det som uppkoppling i din bostad. På så vis får du möjlighet att streama musik med hög kvalitét även om du inte bor i en storstad.