Roamingavgifter i utlandet på väg att försvinna

Nyheter

Tidigare har det varit en självklarhet att lämna det mobila bredbandet hemma vid resor utomlands. Att surfa utomlands har länge varit så pass dyrt att det helt enkelt inte har varit värt det, hur stort behovet än har varit. För såväl turister som affärsresenärer är det Wi-Fi som gäller vid besök utomlands, vare sig det är inom Norden eller på andra sidan jordklotet. Nu börjar saker och ting dock långsamt att förändras. Nyligen började svenska operatörer att ta bort roamingavgifter inom Norden. I mitten av 2017 träder dessutom ett EU-förbud mot höga roaming-avgifter i kraft. Redan nu tar Telenor nästa steg mot framtidens globaliserade värld. Telenor har bestämt sig för att, som första svenska mobiloperatör, att ta bort sin roamingavgift för vissa länder i Asien. Det innebär att du kan ta med ditt mobila bredband på resan, koppla upp mot det lokala mobilnätet och njuta av surf precis som du skulle gjort inom Sveriges gränser. I länder med 4G kan du med ett mobilt bredband med 4G inte bara surfa på nätet och svara på mail utan även streama film och musik utan problem.

Osäkert om andra operatörer följer efter

Än så länge är det osäkert om andra operatörer tar efter Telenors exempel. Förhoppningsvis är beslutet ett steg mot en värld där vi helt enkelt inte, sett till uppkoppling, behöver bry oss om var i världen vi befinner oss. Klart är att många mobiloperatörer tvingas följa EU:s nya direktiv, ett direktiv som kan bli ännu hårdare (ännu lägre avgiftstak) i framtiden. 

Tänk på! Än så länge finns inget tak för roamingavgifter utomlands. Har du ett mobilt bredband med abonnemang kan surf på resan bli en dyr historia om du inte är försiktig. Läs alltid på vilka avgifter din mobiloperatör har för surf utomlands innan du reser och jämför mobila bredband för att hitta det som passar dig bäst.

Mobilt bredband förenklar semestern och affärsresan

Fördelarna med mobilt bredband utomlands är många. Är du på semester så kan du med ett mobilt bredband få tillgång till kartor, resetips och allt annat du behöver för en lyckad semester, direkt i datorn och telefonen. Detta helt utan att behöva köpa ett lokalt kontantkort. För dig som reser mycket i jobbet kan du enkelt svara på mail och kommunicera både inom och utanför landets gränser. Genom att ha ett mobilt bredband som inte blir oanvändbart bara för att du reser till ett annat land slipper du känna dig begränsad på din resa.