Kollage Pennys affischer i tunnelbanan och Tele2:s logga på fasad.Från och med den 28 september flyttas alla Penny-kunder över till Tele2. Mobilkunderna får 50 GB extra surf och bredbandskunderna kommer kunna åtnjuta en högre hastighet på bredband. Foto: Press/Penny, Mats Wiklund/Shutterstock.com

Nyheter

Mobil- och bredbandsleverantören Penny läggs ner. Från och med den 28 september flyttas alla abonnemang över till Tele2

Lågprisalternativet Penny, som lanserades i februari 2020, läggs ner efter bara ett och ett halvt år på marknaden. Penny blir en del av moderbolaget Tele2.

För dig som Penny-kund innebär det att ditt abonnemang flyttas över till Tele2 den 28 september 2021. Som kund behåller du ditt nuvarande pris från ditt Penny-abonnemang tills vidare. 

Det här gäller för mobilkunder

Som kund hos Penny behåller du ditt nuvarande pris tills vidare. Du behöver inte tänka på att byta simkort, ditt nuvarande simkort fungerar även hos Tele2. Om det finns något kvar på ditt Pennykonto kommer det att betalas ut till dig när Penny flyttar över till Tele2. Däremot följer inte din sparade mobilsurf med. Men alla Penny mobilkunder får hela 50 GB extra i mobildata under ett helt år. 

Den största skillnaden blir att betalning sker via faktura i stället för kort som det fungerat tidigare. Det tillkommer en fakturaavgift på 45 kronor men den slipper du om du väljer e-faktura eller autogiro.

Det här gäller för bredbandskunder

Som bredbandskund hos Penny behåller du ditt nuvarande pris tills vidare. Du behöver inte tänka på att byta modem eftersom Pennys modem funkar lika bra med Tele2:s nät. En av de största fördelarna är att du får högre hastighet på ditt bredband.

Betalningssättet kommer att ändras. Efter flytten sker betalningen via faktura i stället för att det dras från ditt kort. Det tillkommer en fakturaavgift på 45 kronor. Men den kan du undvika genom att välja e-faktura eller autogiro.

Det här gäller för dig med Penny Play-konto

Om du har ett Penny Play-konto kommer du att få tillgång till Com Hem Play Plus som har en ännu större katalog med fler titlar än Penny Play. Dessutom får du tillgång till Com Hem Play Plus gratis i 12 månader om du väljer att flytta med till Tele2.