Hand trycker på 3d-symboler för nätsäkerhet.Med Telias nya trygghetspaket får hela familjen ett samlat skydd mot farorna som lurar ute på nätet. Foto: sdecoret/Shutterstock.com

Säkerhet

I syfte att göra det uppkopplade livet lite säkrare för sina kunder har Telia nu lanserat ett nytt trygghetspaket. Paketet ska vara en helhetslösning som både övervakar och varnar om intrång och skyddar känsliga uppgifter från att komma i fel händer. Du som har mobilabonnemang, mobilt bredband eller fast bredband hos Telia kan teckna tjänsten och testa gratis under en månad.

Nätbedrägerierna har ökat kraftigt under de senaste åren, och våra personliga uppgifter och de digitala spår vi lämnar efter oss har mer eller mindre blivit hårdvaluta. 

– Därför lanserar vi nu ett helhetsskydd med allt som behövs samlat i en och samma tjänst, något vi hoppas underlättar för fler och bidrar till ett tryggare liv på nätet för hela familjen, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär, i ett pressmeddelande.

Trygghetspaketet övervakar, varnar och skyddar 

Du som är privatkund hos Telia och har mobilabonnemang, mobilt bredband eller fast bredband kan teckna tjänsten och testa fritt under en månad. Precis som Henrik Lönnevi påpekar ger paketet ett samlat skydd för hela familjen, och det spelar ingen roll vilken digital plattform ni använder.

Tjänsten både övervakar och varnar för intrång, förebygger id-stölder och skyddar personliga uppgifter. Skulle du eller någon i familjen trots detta råka ut för något ingår försäkring och juristhjälp, exempelvis vid id-stöld och nätkränkningar.

Larmar och ger råd vid olaga intrång

Med Telias trygghetspaket blir dina lösenord, användarnamn och kreditkortsnummer skyddade. Skulle några uppgifter läcka ut vid ett intrång kommer id-skyddet larma och ge dig råd om vad du bör göra.

Funktioner som säkra banköverföringar, virusskydd och skydd mot nätfiske är också inkluderade. Tack vare VPN kan trygghetspaketet dessutom skydda dina uppgifter även när du är uppkopplad mot öppna wifi-nätverk. Både i och utanför Sverige.