Man sitter vid laptop med 5g-sy ovanför.mbol svävandeNu är det inte bara Tres privatkunder som kan köpa bredband via 5G-nätet. Operatören har nämligen precis lanserat 5G-bredband även för företagssidan. Foto: sarayut_sy/Shutterstock.com

Lanseringar

Tre lanserade bredband via 5G-nätet tidigare i våras, men då endast för privatkunderna. Men nu släpper operatören även företagsabonnemang för 5G-bredband, som har fått namnet 3Företag Bredband Max. Enligt Tre kan detta vara ett alternativ till fiber eller helt enkelt ett komplement till den befintliga uppkopplingen.

Tre fortsätter sin 5G-resa i rask takt och lanserar nu även bredband via 5G-nätet för företag. Förutsättningen är så klart att hemmakontoret finns på en av de platser som Tres 5G-utbyggnad omfattar. Enligt Tre så har kunder som bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping, Jönköping eller Helsingborg i regel inte längre än cirka 150 meter till en 5G-mast, så här ska det inte vara några problem.

– Många företag vill ha ett pålitligt komplement till sin nuvarande uppkoppling eller erbjuda sina anställda snabbt internet över 5G på hemmakontoret, säger Tres vd Haval van Drumpt i ett pressmeddelande.

3Företag Bredband Max ger obegränsad och snabb surf i 5G

Tres nya företagsbredband, som de har döpt till 3Företag Bredband Max, ger obegränsad surf i det snabba 5G-nätet. Hur snabbt det verkligen går? Det kan ju variera både på regional och lokal nivå, men enligt Tre ligger normalhastigheten i deras höghastighetsnät (även kallat 5G+) på mellan 200 och 600 Mbit/s. Det kan jämföras med normalhastigheten i det ”vanliga ” 5G-nätet som ligger på mellan 10 och 100 Mbit/s.

Under optimala förhållanden, det vill säga där täckningen är som allra bäst, ska det vara möjligt att nå över 1 Gbit/s.

Priset kommer höjas i höst

Tre beskriver 5G-bredbandets initiala pris som ”trevligt”, där man vill att så många som möjligt ska få chansen att uppleva alla fördelar som 5G-tekniken kan erbjuda. Haval van Drumpt tillägger dock att de parallellt med lanseringen håller på att omarbeta hela bredbandsportföljen och att priset kommer att gå upp redan i höst.