Mobilt bredband kommer göra det möjligt att ladda din mobil

Publicerad: 2017-03-08

Trots det trådlösa samhälle vi lever i är vi fortfarande beroende av våra sladdar när vi ska ladda våra mobiler och datorer. Detta kan dock komma att ändras då idén om att trådlöst ladda elektroniska enheter inom en snar framtid kommer att bli verklighet. För att då kunna ladda till exempel din mobiltelefon eller dator gäller det att du har tillgång till internet, även där Wi-Fi kanske inte finns tillgängligt. En lösning är att införskaffa ett mobilt bredband för att trådlöst kunna ladda dina elektroniska enheter. 

Med mobilt bredband kan du i framtiden ladda din mobil överallt

I dag känns det nästan som om allt har blivit trådlöst. Men när det kommer till att ladda elektroniska enheter behöver vi fortfarande hantera sladdar. Ett ytterligare krux är att många elektroniska enheter, som till exempelvis en mobiltelefon, inte bör användas medan den är inkopplad i en laddare. Dessa problem kan snart komma att bli ett minne blått. Forskare har nyligen demonstrerat en laddningsmetod som inte kräver någon sladd utan bara tillgång till internet. Med denna nya metod menar forskarna att laddningsfunktionen ska bli lika lättillgänglig som Wi-Fi. Som väl känt finns det inte överallt tillgång till Wi-Fi, till exempel ute på landsbygden. För du i framtiden ska ha möjlighet att ladda din mobil eller andra elektroniska enheter kan det därför vara ett alternativ att skaffa ett mobilt bredband. 

Olika mobila bredband erbjuder kunderna varierande förmåner. Om du planerar att flitigt använda ditt mobila bredband för att surfa, streama musik eller i framtiden ladda din mobil med hjälp av internet kan det vara en bra ide att skaffa ett mobilt bredband med fri surf. Eller så är du student och vill ha det billigaste mobila bredbandet för att spara så mycket pengar som möjligt. Genom att jämföra olika mobila bredband får du en överblick över vad olika operatörer har att erbjuda och kan på så sätt kan du hitta ett mobilt bredband som passar just dig.

Passande mobilt bredband möjliggör att surfa billigt utomlands

Många resenärer använder sig i dag av så kallade powerbanks för att slippa leta efter möjligheter att ladda telefonen hela tiden. Många upplever dock att powerbanksen inte räcker lika länge som man önskar och att man måste ladda dem nästan lika ofta som man behöver ladda de elektroniska enheterna man använder på utlandsresan. Det är alltså inte bara dina "vanliga" sladdproblem i vardagslivet som kommer lösas med införandet av den trådlösa laddningsfunktionen. 

Även om det inte går att ladda mobilen genom Wi-Fi ännu så kan ett mobilt bredband vara användbart även på resa. Det kan exempelvis användas till att surfa på nätet för att till exempel boka bord på någon restaurang eller planera en dagsutflykt. Många gånger kostar det mer att surfa utomlands men om du reser inom Europa kommer användandet av ett mobilt bredband snart inte kosta mer än vad det gör hemma i Sverige. Det kommer under 2017 införas ett EU-förbud mot höga roaming-avgifter vilket betyder att du kan koppla upp dig mot det lokala nätet utan extra kostnad. 

Redaktionen

red@mobiltbredband.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka