Mobilt bredband - ett alternativ i väntan på fiber

Nyheter

Det nuvarande kopparnätet har visat sig otillräckligt, och håller därför på att släckas ned till förmån för det effektivare och snabbare fibernätet. Målet är att 90% av befolkningen ska ha tillgång till fiber år 2020. I väntan på detta kan dock mobilt bredband vara en lösning, speciellt för boende på landsbygden där utbyggnaden av fibernät är som långsammast. I Stockholms kommun har 91 procent av hushållen tillgång till fibernätet, medan motsvarande siffra i Malung-Sälen är endast 3 procent. Även du som boende i innerstan kan dock ha nytta av mobilt bredband om du till exempel har ett landställe eller vistas mycket i glesbygden. Vi rekommenderar att du jämför olika varianter av mobilt bredband för att hitta en lösning som passar just dig.

Var uppkopplad överallt med mobilt bredband

En av de största fördelarna med mobilt bredband är att du kan vara uppkopplad överallt – du behöver bara ta med dig mottagaren till ditt mobila bredband så har du enkelt surf även till exempel ute i sommarstugan. På så vis kan du både sköta bankärenden eller kanske kolla på en film även när du är på semester. Eftersom mobilt bredband använder sig av det trådlösa nätet så påverkas du inte av den rådande nedsläckningen av kopparnätet och kan fortsätta surfa, även i brist på fiber.

Ett mobilt bredband kan hjälpa dig spara pengar

Kostnaden för ett mobilt bredband är oftast lägre än den för ett fast bredband. Du kan dessutom lätt anpassa bredbandet efter dina behov genom att själv välja vilken mängd data du behöver varje månad och på så sätt sänka dina kostnader. Du kanske bara använder datorn till att betala räkningar och kolla sociala medier. Är du då ingen storsurfare kanske du endast behöver mellan 3-10 GB surf i månaden och kan således välja ett billigare alternativ. Hos oss kan du lätt hitta ett billigt mobilt bredband.

Just på grund av nedsläckningen av kopparnätet är mobila bredband ofta snabbare än de nuvarande lösningarna, så även om du har behov av snabb uppkoppling, och till exempel streamar mycket film, musik eller spelar datorspel online, så kan ett mobilt bredband mycket väl vara rätt för dig.

Mobilt bredband utan bindningstid – i väntan på fiber

I väntan på fiber kan mobilt bredband också vara en bra tillfällig lösning. Ditt område kanske får fibernät snart och du är inställd på att skaffa det, men tills dess kan ett mobilt bredband utan bindningstid vara ett mycket bättre alternativ än otillräcklig uppkoppling via kopparnätet. Flera olika operatörer erbjuder mobilt bredband utan bindningstid.