hand håller upp ny samsung galaxy note 20Samsung presenterade nyligen fem nya produkter

Lanseringar

Under det för första gången livesända evenemanget Galaxy Unpacked presenterade Samsung fem nya produkter. Förutom två surfplattor, en smart klocka och hörlurar lanserades även två nya kraftfulla modeller i Galaxy Note 20-serien.

Vi har tidigare skrivit om spekulationerna inför Samsungs evenemang Galaxy Unpacked. Under evenemanget, som i år var en digital sammankomst och sändes live från Sydkorea, presenterades precis som väntat två surfplattor, en ny Galaxy Watch, hörlurarna Buds Live och två nya modeller i Samsung Galaxy Note 20-serien – Samsung kallar modellerna två av de mest produktiva mobilerna i seriens historia.

– Teknik måste göra livet enklare, effektivare och roligare, inte mer komplext. Därför har vi introducerat fem nya enheter, som samtliga är kraftfulla verktyg som kan hjälpa dig att maximera såväl arbete som nöje. Som en del av Galaxy-ekosystemet fungerar enheterna smidigt tillsammans, så att du kan fokusera på det som är viktigast för just dig och enkelt växla mellan arbete och underhållning, säger Andreas Bergqvist, Samsung Nordens produktchef mobiltelefoner, i ett pressmeddelande.

Möjlighet att göra mer, var som helst

Både Galaxy Note 20 och Note 20 Ultra är utrustade med det kraftfulla chipsetet Exynos 990 med 5G och anslutning till wifi-6. Det medföljande verktyget S Pen, signifikant för Galaxy Notes, har uppdaterats och kan nu erbjuda bättre precision och snabbare respons. Även funktionerna i Samsung Notes har blivit mer avancerade och det ska enligt uppgift vara enklare än någonsin att hantera och synkronisera filer och anteckningar.

Fokus på skärmen

Galaxy Note 20 Ultra har en Dynamic Amoled 2x-bildskärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Det innebär optimerad bildåtergivning och en gaming-upplevelse utöver det vanliga. En stor fördel är att skärmen anpassas efter vad du tittar på vilket även förlänger batteritiden.

Båda modeller erbjuder kamerauppsättningar av hög kvalitet med funktioner som gör det både lätt och kul att fotografera och spela in högupplösta videor. Det rekommenderade priset för Galaxy Note 20 ligger på 11 890 kronor, medan Note 20 Ultra med 256 GB internt lagringsminne beräknas kosta 14 590 kronor och med 512 GB 15 690 kronor. De nya enheterna släpps på utvalda mobilmarknader den 21 augusti 2020.