en surfplatta med pennaEnligt en läcka ska två nya surfplattor i Samsungs Galaxy Tab S7-serie lanseras i augusti. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Den 5 augusti håller Samsung sitt årliga evenemang Galaxy Unpacked, där telekomjättens nya produkter ska presenteras för marknaden. Spekulationerna är många och läckorna ännu fler: nu står det mer eller mindre klart att två nya surfplattor i Samsung Galaxy Tab S7-serien är i antågande.

Det är föga förvånande få nya produkter som Samsung har lyckats hålla hemliga inför sitt årliga lanseringsevent Galaxy Unpacked. Nu har det även läckt ut att två nya surfplattor är redo att äntra telekommarknaden. Det handlar om Tab S7 och Tab S7 Plus, det vill säga en mindre och en något större modell i Samsung Galaxy S7-serien. Det rapporterar Mobil.se.

Utrustade med kraftfullt systemchipp

Enligt de uppgifter som har läckt ut ska både Tab S7 och S7 Plus vara utrustade med Qualcomms kraftfulla systemchipp Snapdragon 865 Plus, vilket till exempel innebär hög prestanda och 5G-stöd, men även en skärmuppdateringsfrekvens på 120 bilder per sekund. Den mindre enheten har en LCD-skärm på 11 tum, medan Plus-modellen har en oled-skärm på 12,4 tum. Båda kommer med Samsungs S-Pen, som kan fästas på surfplattans baksida.

Dubbla kameror och stort batteri

Surfplattorna ska ha fått dubbla bakre kameror som inkluderar huvud- och vidvinkellins. Uppgifterna tyder på att den större enheten även har en frontkamera på 8 MP. Batteriets kapacitet i Tab S7 ligger på 7 040 mAh, medan S7 Plus-modellen har ett batteri på hela 10 090 mAh.

Galaxy Unpacked den 5 augusti

På grund av covid-19 kommer Samsungs evenemang Galaxy Unpacked i år genomföras online och sändas live från Sydkorea den 5 augusti. Förutom Samsung Galaxy Tab S7 tyder spekulationerna på att vi även kan vänta oss att få se nya mobiler i Note 20-serien, Galaxy Z Fold 2, den nyligen lanserade Galaxy Z Flip 5G, smartklockan Galaxy Watch 3 och hörlurarna Galaxy Buds Live.