Få längre batteritid med ett mobilt bredband

Nyheter

För ungefär 10 år sedan lanserades världens första smartphone. Enligt Wikipedia är en smartphone ”en kombinerad mobiltelefon och handdator som kan användas som personlig digital assistent”. Att smartphonen har blivit en slags digital assistent kan nog ingen förneka.

Våra telefoner sköter idag en stor mängd av det vi gör när vi är hemma, på jobbet eller ute och reser. Med din smartphone kan du kommunicera, läsa nyheter, ta bilder, titta på film, spela spel och mycket annat. För att kunna göra allt detta så måste du ha laddat din smartphone. I takt med att våra telefoner blivit allt smartare har tyvärr batteritiden blivit kortare. Det finns en hel del knep för att förlänga batteritiden men ett knep som är få vet om är att WiFi-uppkoppling drar mindre batteri än 3G/4G-uppkoppling. Det innebär att du med ett mobilt bredband kan få batteriet på din telefon att räcka längre. Ett mobilt bredband kan med en mobil router ge dig, och alla andra i närheten, ett lokalt WiFi nätverk att ansluta till. Det mobila bredbandet står sendan för uppkopplingen till datanätverket och din mobil kan fokusera på att göra det du vill att den ska göra. Det här kan vara extra bra när du reser då du vill få ditt batteri att räcka så länge som möjligt. Det är knepet fungerar dock tyvärr inte lika bra om du är ute efter mobilt bredband till surfplatta då surfplattan på egen hand kommer behöva söka efter 3G eller 4G-täckning.

Även det mobila bredbandet behöver laddas

Självklart är det inte bara din telefon som behöver batteri för att fungera. Även det mobila bredbandet kommer att behöva laddas då och då. Om du använder en mobil router så laddar du den precis som du laddar din telefon. Även om mobila routrar ofta är små så drar de otroligt lite batteri vilket gör att du under längre resor kan klara dig helt utan tillgång till eluttag. 

Tips! Med ett extra batteri och ett mobilt bredband på resan minimerar du risken för att batteriet i din mobiltelefon tar slut. Du kan då ladda telefonen och minimera batterianvändningen genom att ansluta till det mobila bredbandets lokala WiFi-nätverk.

 

Hitta rätt mobila bredband för dina behov

För att kunna maximera nyttan av ditt mobila bredband så är det viktigt att du jämför. Det första steget, innan du jämför, är dock att undersöka dina egna behov. Troligtvis är det faktum att du kan spara batteri på telefonen inte den enda anledningen till varför du behöver ett mobilt bredband. Förutom att spara batteri så kan ett mobilt bredband ge dig bättre täckning samt mer och billigare surf till din mobil, dator och surfplatta.