EU-kommissionen gör tummen upp för Tele2 och Com Hem

Samarbeten

I måndags godkändes fusionen mellan Com Hem och Tele2 av EU-kommissionen. Tele2 har därefter presenterat en preliminär tidsplan där 5 november är det förväntade datum då fusionen slutförs och Com Hem upplöses. För Com Hems aktieägare får man vänta ytterligare ett par dagar på fusionsvederlaget.

Arbetet med sammanslagningen mellan Com Hem och Tele2 har pågått sedan januari i år. I måndags fick man beskedet från EU-kommissionen att man godkänt sammanslagningen helt utan några villkor.

– Vi närmar oss slutförandet av fusionen och min ambition att skapa en ledande integrerad operatör i Östersjöregionen kommer snart förverkligas. Jag är oerhört stolt över Tele2-teamets arbete i den här processen och över våra fantastiska resultat de senaste åren, säger Tele2:s avgående vd och koncernchef, Allison Krikby.

Tele2 har tagit fram en tidsplan för slutförandet

I samband med EU-kommissionens godkännande har Tele2 tagit fram en tidsplan för när fusionen ska slutföras.

Tidsplanen är visserligen bara preliminär men om man följer den är det 5 november som är det datum då Com Hem upplöses.

[Ads1]

Com Hems vd tar över nya Tele2

Efter sammanslagningen kommer bolaget gå under namnet Nya Tele2 och det är Com Hems nuvarande vd, Anders Nilsson, som kommer att ta över som vd.

Nilsson säger i ett uttalande att han just nu fokuserar på förberedelser som gör integrationen så snabb och effektiv som möjligt.

– Vi kommer vara redo att kicka igång integrationen när dagen för slutförandet av sammanslagningen kommer, säger han.

Com Hems aktieägare får fusionsvederlag

När fusionen väl slutförs kommer Com Hems aktieägare få ett fusionsvederlag om 37,02 kronor kontant och 1,0374 B-aktier i Tele2 för varje Com Hem-aktie man hade då fusionen slutfördes.

Det icke-kontanta fusionsvederlaget kommer betalas ut till Com Hems aktieägare den 7 november medan det kontanta fusionsvederlaget kommer betalas ut till aktieägarna 7 och 8 november.