Billigare mobilt bredband utomlands tack vare EU-förbud

Nyheter

Många svenskar vill surfa utomlands precis som de gör hemma i Sverige. Mobil internetuppkoppling kan till och med vara mer användbar utomlands då du behöver hitta platser du aldrig varit på, ladda upp semesterbilder och kanske hitta en passade restaurang att äta middag på. Tyvärr har det länge varit alldeles för dyrt för att surf utomlands skulle vara ett ekonomiskt hållbart alternativ. Istället har resenärer behövt jaga WiFi-nätverk för att kunna göra allt det som internet hjälper oss med. För ett halvår sen togs dock ett historisk beslut. Från och med 2017 slopas roamingavgifterna helt inom EU och du kommer kunna surfa utomlands till en bråkdel av det tidigare priset. Det här öppnar inte bara upp för ökad användning av mobiltelefoner utomlands utan även mobila bredband fungerar utomlands.

Mobilt bredband utomlands gör semestern smidigare och roligare

Med ett mobilt bredband med dig på resan kan du få tillgång till internet var du än befinner dig och från och med 2017 får du det till samma pris som du betalar i Sverige. Ett mobilt bredband har en rad olika fördelar när du är ute och reser, till exempel:

  1. Internetuppkoppling till alla enheter. Med ett mobilt bredband kan du koppla upp alla dina enheter till ett och samma nät. 
  2. Större chans till täckning. Mobila bredband har ofta bättre och starkare antenner än mobiltelefoner och surfplattor. Det är därför större chans att du har täckning utomlands med ett mobilt bredband. Att stå utan täckning kan vara ett stort problem om du exempelvis tar dig runt på egen hand med bil eller moped och behöver hjälp att navigera. 
  3. Bättre överblick över dataanvändning. Genom att samla alla surf dina enheter förbrukar i ett abonnemang kan du med ett mobilt bredband få en bra överblick över din förbrukning. Har du en begränsad surfmängd kan det vara bra att under resans gång hålla koll på förbrukningen. Skulle surfmängden ta slut så erbjuder de flesta operatörer påfyllning till ett bestämt pris.

Akta dig för bindningstid vid resor utomlands

Bindningstid är något som har blivit allt ovanligare bland de svenska operatörerna men det är ändå något du bör se upp för. Framför allt för dig som ska använda ditt mobila bredband vid en resa utomlands är bindningstid något som endast innebär onödiga extrakostnader. Att binda upp sig under 12 eller 24 månader kan verka fördelaktigt då du ofta får ett lägre månadspris. Samtidigt kommer du med bindningstid i framtiden att behöva betala trots att du kanske inte längre är i behov av det mobila bredbandet. Genom att teckna ett mobilt bredband utan bindningstid kan du välja att säga upp abonnemanget när resan är slut för att sedan teckna ett nytt abonnemang när nästa resa närmar sig.