4G dominerar världsmarknaden

Mobilnät

För många känns 4G som en relativt ny uppfinning. Redan i dagsläget är det dock världens överlägset mest populära nätverk. Ökningen i abonnenter som använder 4G beror främst på att allt fler har fått tillgång till bättre och billigare teknik. 

Mobila bredband med 4G snabbast 

För dig som tidigare använt ett mobilt bredband med 3G så har skillnaden knappast gått obemärkt. I jämförelse med de mobila bredband som använde 3G så är 4G betydligt snabbare. Idag konkurrerar mobila bredband med 4G enbart mot fiber på vissa ställen. Utvecklingen har med andra ord gått snabbt, men även priserna har sjunkit under denna period.

Tänk på! Inte bara den tekniska utvecklingen har gått fort. Även priserna har sjunkit kraftigt de senaste åren. 

Nu kan du få ett mobilt bredband med 4G till ett lägre pris än ett gammalt långsammare bredband. Funderar du i dagsläget på att teckna ett kan det vara klokt att jämföra mobila bredband med 4G. Genom att jämföra de olika operatörerna så får du de bästa villkoren. 

Allt fler kommer att använda 4G i framtiden 

De närmaste åren förutspås marknaden för 4G-nätverk vara fortsatt stark. I takt med att allt fler börjar använda tjänster som kräver allt snabbare och bättre surfhastighet så tror man att allt fler kommer att gå över till 4G. På lång sikt kommer dock troligtvis en stor del av marknaden att gå över till 5G som ska vara betydligt snabbare. Hur lång tid det kommer ta att utveckla 5G är ännu oklart, men troligtvis kommer det dröja ytterligare 20-30 år innan landsbygden kan använda 5G-nätverk. Detta innebär att många hushåll i Sverige troligtvis kommer att fortsätta använda 4G även i framtiden. 

Mobilt bredband med 4G är populärt i Sverige

Du som bor på landsbygden känner troligtvis flera som använder mobila bredband för sin internetanslutning. Sverige har ofta legat i framkant när det gäller användandet av nya nät, så även med 4G. Idag har det blivit ett populärt alternativ för mobila bredband och den absoluta majoriteten använder 4G-nätverk på mobilen. Anledningen till att bredbanden blivit så populära är troligtvis eftersom svensk landsbygd ännu inte har anslutits fullständigt till fibernätverket. Det innebär att mobila bredband ofta är det bästa alternativet för snabb internetanslutning.