Universal Telecom mobilt bredband

Universal Telecom
  • Välj mellan 40-200 GB surf varje månad
  • Täckning som når ca 99,9 % av Sveriges invånare
  • Bland de nöjdaste kunderna i Sverige
Fler val
Sortering

Universal Telecoms mobila bredband för privatpersoner

Abonnemang Data Normalhastighet Bindningstid Startavgift Kostnad
Mobilt bredband
40 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 24 mån bindningstid 0 kr startavgift 122 kr/mån
245 kr/mån
Mobilt bredband
40 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 245 kr/mån
Mobilt bredband
100 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 24 mån bindningstid 0 kr startavgift 157 kr/mån
315 kr/mån
Mobilt bredband
100 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 315 kr/mån
Mobilt bredband
200 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 24 mån bindningstid 0 kr startavgift 197 kr/mån
395 kr/mån
Mobilt bredband
200 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 395 kr/mån

Mobilt bredband från Universal Telecom passar dig som vill ha mycket surf till bra pris

Universal Telecom erbjuder tre olika surfmängder till sina mobila bredband. Två av surfnivåerna är riktigt höga medan det tredje passar medelsurfaren.

I jämförelse med andra mobiloperatörer är surfnivåerna väldigt höga, och därför passar ett mobilt bredband från Universal Telecom väldigt bra för dig som surfar mycket. Om du streamar mycket filmer, spelar spel och laddar ned tunga filer är Universal Telecoms mobila bredband helt klart något för dig.

Nackdelen med surfnivåerna är att det finns relativt få alternativ att välja mellan. Det kan göra det svårt att hitta ett mobilt bredband som verkligen passar dig.

Tips! Du vill att din surfmängd ska motsvara din internetanvändning. Du vill inte att den ska ta slut mitt i månaden eller att du har för mycket kvar i slutet av månaden.

Eftersom Universal Telecom använder Telenors mobilnät kan du räkna med bra täckning i stort sett var du än befinner dig i landet. Mobilnätet når ut till nästan hela befolkningen, framför allt det snabba 4G-nätet. Bor du i mindre städer, på landsbygden eller i norra Sverige kan det dock vara bra att titta på Universal Telecoms täckningskarta för att se hur bra täckningen är där du bor.

Vad gäller priset hamnar de mobila bredbanden någonstans mellan lågprisoperatörerna och landets större operatörer. Universal Telecom kan helt klart erbjuda ett prisvärt alternativ även om det fortfarande finns några billigare konkurrenter.

Skulle du stöta på några problem längs vägen kan du alltid kontakta kundtjänsten. Den håller mycket hög kvalitet med många kontaktvägar att välja mellan, däribland en telefontjänst. Kunderna är väldigt nöjda enligt deras omdöme på Trustpilot. Behöver du teknisk support kan du dessutom kontakta Universal Telecom på helger.

Fördelar

  • Erbjuder hög surfmängd
  • Delar nät med Telenor

Nackdelar

  • Går inte att spara oanvänd surf
  • Inga erbjudanden för olika målgrupper

Universal Telecom har inte kontantkort för mobilt bredband

Universal Telecom erbjuder inget kontantkort för mobilt bredband. I stället har de valt att satsa på abonnemang till sina mobila bredband. Är du ute efter ett kontantkort får du därför söka dig till en annan mobiloperatör.

Du fyller lätt på extra surf via Mina sidor

Skulle din surfmängd ta slut mitt i månaden kan du fylla på extra surf om du vill det. Det gör du enkelt via Mina sidor på Universal Telecoms hemsida. Det finns fyra olika surfmängder att välja mellan, vilket är fler än operatörens grundutbud.

Du kan som mest tanka ditt mobila bredband med extra surf tre gånger per månad. Extra surfen försvinner sedan vid månadsskiftet.

Skulle du ha några problem med att fylla på ditt mobila bredband med mer surf kan du alltid kontakta Universal Telecoms kundtjänst.

Dela surf
Spara oanvänd surf
Surfa inom EU

Universal Telecom använder Telenors snabba mobilnät

När du surfar med Universal Telecoms mobila bredband kan du känna dig trygg med att du både kan surfa snabbt och på många ställen. Universal Telecom använder nämligen Telenors snabba mobilnät som täcker 99,9 procent av den svenska befolkningen.

Det är framför allt 4G-nätet som är väldigt utbrett och når ut till många människor. 3G-nätet är däremot inte lika bra på landsbygden och i norra delarna av landet.

Trots att operatören själv hävdar att mobilnätet når ut till 99,9 procent av befolkningen kan det vara bra att titta på deras täckningskarta. Alla landets operatörer lyfter fram sina egna mobilnät, även om vissa nät inte alls fungerar på en del platser runt om i Sverige.

Tips! Du hittar Universal Telecoms täckningskarta på deras hemsida. Genom att titta på den kan du få dig en uppfattning om hur bra täckningen kommer att vara där du surfar som mest.

Till skillnad från vissa andra mobila bredband fungerar Universal Telecoms mobila bredband bara i Sverige. Vissa andra operatörer låter dig även surfa utomlands, främst inom EU och EES. Vill du göra det kan du teckna ett mobilt bredband hos en annan operatör.

Mobilnät
Telenor
Normalhastighet
10-40 Mbit/s
Täckning
99,9%

Universal Telecom har inga erbjudanden för särskiljda målgrupper

En del operatörer kan erbjuda billigare mobilt bredband till studenter, och i vissa fall även pensionärer. Sådana erbjudanden lyser dock med sin frånvaro hos Universal Telecom. Detsamma gäller mobilt bredand för företag, som en del större operatörer brukar ha. Hos Universal Telecom finns det bara en typ av mobila bredband som gäller för alla kunder.

Barn
Senior (+55 år)
Student
Ungdom (18-27 år)

Universal Telecoms kundtjänst håller hög kvalitet

Universal Telecoms kundtjänst är klart bättre än många konkurrenters. Kundtjänsten är öppen vanliga kontorstider på vardagar, teknisk support har däremot helgöppet via chatten. Det är likvärdigt med många andra mobiloperatörer på marknaden.

Den stora styrkan ligger i stället i antalet kontaktvägar du kan välja mellan. Skulle du få problem med ditt mobila bredband eller bara ha några frågor kan du alltid knappa in Universal Telecoms telefonnummer och prata med kundtjänsten. Du kan även mejla eller chatta med Universal Telecom.

Universal Telecom har även en frågor och svar-sida på sin hemsida. Där besvaras kundernas allra vanligaste frågor. Mobiloperatören är även verksam på Facebook.

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Router med inbyggt modem kan väljas till

Hos Universal Telecom kan du välja om du vill få en portabel router med inbyggt modem hemskickat till dig i samband med din beställning. Med Universal Telecoms portabla router slipper du köpa och konfigurera en egen.

Väljer du till en router tillkommer dock en bindningstid på 24 månader. Det gör det däremot inte om du väljer att köpa en på egen hand.

Oavsett om du har bindningstid eller inte kommer du alltid att ha en månads uppsägningstid.

 

Universal Telecom har bra information om hur du ställer in ditt mobila bredband

Om du väljer att köpa till en router i samband med att du tecknar ditt mobila bredband får du även tillgång till en mycket omfattande installationsguide. I guiden framgår alla steg för att du ska komma igång med ditt mobila bredband. Det gör det mycket enkelt att komma igång med ditt surfande, och du slipper kontakta någon kundtjänst för att komma igång.

I manualen hittar du även information om hur du kan förbättra hastigheten på ditt mobila bredband om det är långsamt. Installationsmanualen hittar du på Universal Telecoms hemsida.

Tips! Om ditt mobila bredband inte fungerar kan det bero på bland annat dålig täckning, driftstörningar eller att du har fel APN-inställningar. I installationsmanualen kan du läsa mer om vad du kan göra om ditt mobila bredband inte fungerar.

Väljer du att använda egen utrustning kan du inte ta hjälp av Universal Telecoms installationsmanual för att komma igång med ditt mobila bredband. Däremot finns det bra tips på deras frågor och svar-sida som kan hjälpa dig att komma igång. Skulle du inte få ditt mobila bredband att fungera kan du kontakta kundtjänsten och få hjälp.

Tips! På hemsidan kan du hitta information om aktuella och avslutade driftstörningar samt planerade avbrott.

Vanliga frågor om Universal Telecom


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobiltbredband.se