Apples logga med siluetter av människor nedanför.Enligt analytikern och läckan Ming-Chi Kuo kan vi vänta oss en vikbar Iphone tidigast under 2025. Foto: kovop58/Shutterstock.com

Nyheter

Analytikern Ming-Chi Kuo skriver på Twitter att Apple just nu håller på att testa en enhet med vikbar skärm. Enligt Kuo blir tillverkarens första vikbara enhet ett slags mellanting mellan Iphone och Ipad, eller helt enkelt en vikbar Ipad. Men analytikern menar att vi nog kommer få vänta till 2025 innan en färdig produkt äntrar marknaden. Det skriver Mobil.se.

Ja, spekulationerna kring Apples planer på att lansera vikbara enheter har florerat flitigt under flera år, men än så länge har vi inte fått se några färdiga produkter. Och det verkar som om att vi får vänta i ytterligare ett par år. Om man ska tro analytikern Ming-Chi Kuo det vill säga.

Enligt Kuo håller Apple förvisso just nu på att testa en vikbar enhet, men han menar att det förmodligen kommer dröja till 2025 innan tillverkaren är redo för att lansering. I alla fall när det gäller mindre vikbara enheter, som Iphone.

Mellanting mellan Iphone och Ipad som testmodell

Den vikbara enheten som Apple håller på att testa har enligt Kuo en oled-skärm med en pixeldensitet som placerar sig någonstans mellan Iphone och Ipad. Men värt att betona är att detta troligtvis först och främst är en testmodell som Apple använder för att undersöka och utveckla olika slags tekniker och konstruktioner.

Det är med andra ord inte alls säkert att detta blir en produkt som kommer ut på marknaden.

Satsar på större vikbara enheter först

Den första vikbara enheten från Apple kommer dock troligtvis ändå bli en större modell. Antingen mitt emellan Iphone och Ipad, eller helt enkelt en Ipad. Först efter det kan det enligt Kuo alltså bli aktuellt med vikbara enheter i mindre format.