Tele2:s avgående vd investerar stort i bolaget

Företagsaffärer

Tele2:s vd Allison Kirkby har köpt 10 000 aktier i teleoperatören. Köpet värderas till närmare en miljon kronor och enligt bolagets hemsida äger Kirkby runt 40 000 aktier i bolaget. Aktieköpet gjordes i samband med hennes avgång. 

Allison Kirkby investerar i 10 000 aktier hos Tele2

Det var den 5:e februari i år som Tele2:s avgående vd Allison Kirkby köpte 10 000 aktier hos bolaget. Aktieköpet gjordes då kursen låg på 97:50 kronor och blev värt närmare en miljon kronor. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm enligt Finansinspektionens insynsregister. 

Sedan Kirkby tog sig an rollen som vd för företaget i augusti 2015 har Tele2-aktien stigit. Under 2017 var Tele2 ett av de storbolag vars aktie det gick bäst för hos Stockholmsbörsen. Kirkby har sammanlagt investerat i 40 000 aktier i bolaget och i en intervju med Dagens Industri berättar hon att hon är nöjd med investeringen.

– Jag har för avsikt att bli en väldigt stolt och glad aktieägare, säger hon.

Avgår i samband med Tele2:s sammanslagning med Comhem

Det var i samband med offentliggörandet av Tele2:s sammanslagning med Comhem som det blev känt att Allison Kirkby ska lämna sin post. Georgi Ganev, vd för storägaren Kinnevik och styrelseledamot i Tele2, berättar för Dagens Industri att Kirkbys avgång var ett beslut som togs gemensamt i styrelsen. 

-Hon har gjort ett fantastiskt jobb, tillägger Ganev.

Den nya vd:n för Tele2 blir Comhems Anders Nilsson. Med sina 20 år inom MTG-koncernen och breda erfarenhet inom den svenska marknaden kan Nilsson bli en stark profil för företaget, menar Kanev.