Sverige konkurrenskraftigt inom mobila bredband

Nyheter

I en rapport släppt av Post och Telestyrelsen under 2016 visar sig Sverige vara mycket konkurrenskraftigt när det gäller mobila bredband och dess prissättning. Ett svenskt mobilt bredband har en bra prisnivå sett till vad som ingår, i jämförelse med övriga länder. Mobilt bredband efterfrågas av allt fler och på så sätt pressas även priserna.

Om du ska teckna ett mobilt bredband är det därför bra att göra en jämförelse av operatörernas erbjudanden. På så sätt kan du hitta det alternativ som ger mest surfmängd, till bäst pris. 

Prisminskningar i mobila bredband 

Jämförelsen av mobila bredband visar på en minskning i kostnader för större mängder mobildata. Flera operatörer har börjat erbjuda mobila bredband med fri surf som ett konkurrensmedel då det blir allt tuffare för enskilda operatörer att ”sticka ut” från mängden. 

Tips! De svenska operatörernas priskrig gynnar dig som konsument då du kan få mer data för mindre pengar. 

De svenska resultaten kan med andra ord vara tack vare det faktum att operatörerna tävlar om marknadsandelar som aldrig förr. Möjligheten att jämföra olika operatörers alternativ och mobila bredband har också bidragit till att priserna sänkts. Något som i slutändan gynnar konsumenten som får bättre support, villkor och mer data för pengarna.

Mobila bredband går mot 5G 

Om priserna kommer vara fortsatt låga återstår att se. Troligtvis kommer utvecklingen fortsättningsvis gynna konsumenterna. Vid lanseringen av 5G-nät kan mobila bredband komma att få underkategorier för 4G-nät och 5G-nät. Detta kan leda till ännu billigare mobila bredband om du väljer att kvarhålla 4G nätet. När 5G nätet lanseras är ännu osäkert. År 2020 är en riktlinje, men det kan även skilja mycket mellan operatörerna. Än idag finns det operatörer som har bristfällig 4G uppkoppling och det nya nätet kan därför bli ett av operatörerna välkommet konkurrensmedel. 

Välj operatör med omsorg 

Så länge marknaden för mobila bredband fortsätter att utmärka sig med sin höga konkurrens gäller det för konsumenterna att vara smarta i sina val av mobilt bredband. Utöver de fasta priser som användes som jämförelse i undersökningen finns det även flera extraerbjudanden som kan sänka ditt pris avsevärt. Se därför till att jämföra mobila bredband för exempelvis studenter eller företag innan du skaffar ett.