Nu kan kunder hos 3 skicka mobilsurf till sina vänner

Erbjudanden

Att mobilsurfen tar slut är för många ett återkommande problem. Nu lanserar 3 en tjänst som kan markera slutet på denna era för deras kunder. Genom en speciell app ska deras användare kunna skicka surf mellan varandra. Det finns inga restriktioner för vem man kan skicka till, däremot kan man inte skicka mer än 10 GB per månad. 

Otillräcklig mobilsurf ett allt vanligare problem 

Att utvecklingen inom kommunikationsteknik går fort har de allra flesta märkt. För några år sedan kunde operatörerna ta bra betalt för att kunna skicka SMS och ringa, idag är det istället mobilsurfen som lockar de flesta kunderna. Samtidigt som surfen blir billigare för kunderna så använder vi även betydligt mycket mer surf i vår vardag. Det är därför inte heller förvånande att många klagar på problem med otillräcklig mobilsurf. För att komma till bukt med det här problemet introducerade operatören 3 under 2018 en egen app för att kunna dela data med andra. 

Tips! 3:s nya app gör inga restriktioner för vem du kan skicka surf till, så även att dela mellan vänner fungerar utmärkt. 

Appen ska enligt företaget förhindra att man olägligt får slut på surf eftersom att man med enkelt drag över skärmen kan dela data mellan flera användare. Appen lanserades den 13 Januari och finns på både App Store och Google Play. Att använda tjänsten är gratis och fungerar för alla 3:s kunder som har ett Mitt3-konto. 

Förhoppningen: Lika populärt som Swish 

3 skriver i deras pressmeddelande att man ser en stor potential i appen. Enligt 3 har den utvecklats för att vara rolig och lätt att använda, något som man hoppas gör att den får ett lika stort genomslag som betalningstjänsten Swish. Att enkelt utformade appar med smarta funktioner kan få ett stort genomslag är ingen hemlighet, men om 3 lyckas med detta återstår att se. 

Även om 3:s app inte blir fullt så framgångsrik som man hoppas kan det vara ett startskott för andra operatörer. Om flera operatörer gick samman för att skapa en sådan lösning, likt bankerna gjorde med Swish skulle det vara troligt att den fick ett större genomslag. Eftersom det i dagsläget enbart rör sig om 3:s kunder kan det dock bli svårt för många att hitta användningsområden för appen. 

Allt tuffare marknad för mobiloperatörerna 

Att 3 nu öppnar upp för användarna att skicka surf mellan användare är troligtvis ett svar på allt mer ökande konkurrens. De senaste åren har operatörerna slagits allt mer om kunderna, med extremt billiga abonnemang och smarta tjänster. Det blir allt svårare för de större operatörerna att locka kunder och där vissa väljer att sänka priserna verkar 3 istället satsa på innovation. Om denna satsning lyckas beror till stor del på hur funktionell appen kommer att vara i praktiken.