galaxy book pro 360 på skrivbord tillsammans med surfplatta, mobiltelefon och earbudsAlla dina Galaxy-enheter – surfplatta, mobil, pro-dator och earbuds – kan sammankopplas för effektivare arbete och smidigare upplevelse. Foto: Pressbild/Samsung Electronics Nordic

Lanseringar

Förra veckan presenterade Samsung datorserien Galaxy Book. Serien består av PC-datorer som kombineras med teknik från Samsungs Galaxy-mobiler, bland annat 5G-uppkoppling. Nu kan Galaxy-enheterna arbeta tillsammans för att ge användaren en smidig och sömlös upplevelse, både i jobbet och för underhållning.

Galaxy Book-serien är ett samarbete mellan Samsung, Microsoft och Intel. Utöver 5G-uppkoppling har datorserien också fått en extra kompakt design och en AMOLED-skärm.

De mobila datorerna är byggda för en uppkopplad värld, berättar Fredrik Pantzar, chefen för uppkopplade enheter på Samsung Electronics Nordic.

– Ultralätt bärbarhet, höga prestanda och obegränsad uppkoppling är ett fönster ut i det bredare Galaxy ekosystemet, säger han i ett pressmeddelande från Samsung.

Byggda för att ta med sig överallt

Pro-modellerna i serien – Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360 – har utformas efter hur mobilanvändares beteenden och behov ser ut i dag. De har byggts av ett slags aluminium som ofta används i flygindustrin, och 13-tumsmodellen är bara 11,2 mm tjock och väger 870 gram, enligt tillverkaren själv.

Det gör att datorerna är lättare än någonsin att bära med sig vart man vill. Det underlättar då också att datorn stödjer både LTE, 5G och Wifi 6E, och att de har batterier som kan snabbladdas och ska hålla stor del av dagen.

Dator, mobil och surfplatta kan arbeta tillsammans

Har du flera av Samsungs Galaxy-enheter kan du sammankoppla dem trådlöst med din Galaxy Book Pro eller Pro 360. Det öppnar för massor av nya möjligheter. Bland annat kan du använda surfplattan Galaxy Tab som en utökad yta till datorskärmen.

Genom att integrera din Samsung-telefon till Windows och Microsoft kan du även få tillgång till information från mobilen i din dator. Du kan använda appar, få notiser på datorskärmen och till och med svara på samtal via PC:n.

Bilder och filer på alla enheterna kan samlas på samma ställe och går enkelt att flytta mellan enheterna. Vissa funktioner såsom Samsung Notes synkar dessutom mellan alla dina sammankopplade Galaxy-enheter.