hand håller upp modeller i samsung galaxy a-serienSamsung Galaxy A20s blir tillgänglig på den svenska mobilmarknaden i slutet av juli. I tillverkarens A-serie ingår till exempel även A10s

Lanseringar

Nu är det dags för ytterligare en Samsung Galaxy-lur att äntra den svenska mobilmarknaden. Det handlar om lågprismodellen Samsung Galaxy A20s, som bland annat kan erbjuda kraftfull trippelkamera, stort batteri och användarvänlig Infinity V-skärm.

I slutet av juli dyker den senaste mobilmodellen i Samsung Galaxys A-serie upp i svenska butiker. Samsung Galaxy A20s har fått ett snyggt och smidigt yttre, men tillverkaren har även satsat stort på att utveckla telefonens inre egenskaper. Det rekommenderade priset ligger på 1 990 kronor, vilket placerar den nya Galaxy-mobilen i Samsungs lågprissegment.

–  Med A20s fortsätter vi utöka vår populära A-serie som bidrar till att fler får tillgång till innovativ teknik som gör vardagen enklare och mer underhållande. Den nya telefonen har hög kamerakvalitet och funktionalitet som känns igen från våra flaggskeppsmodeller, säger Oskar Smedstad, produktchef Telekom på Samsung i Norden, i ett pressmeddelande.

En kamerauppsättning med stora möjligheter

Samsung Galaxys bakre kamerauppsättning inkluderar en huvudkamera på 13 MP, en ultravidvinkellins på 8 MP och en djupsensor på 5 MP som erbjuder funktioner som bokeh-effekt och Live Focus. Det finns även möjlighet att spela i video i 1080p vid 30 fps (foton per sekund). Den främre kameran på 8 MP erbjuder Selfie Focus, där användaren till exempel kan ta proffsiga selfies med suddig bakgrund.

Prisvärd prestanda 

I förhållande till det låga priset är prestandan i Samsung Galaxy A20s fullt godkänd. Versionen som släpps i Sverige har ett RAM-minne på 3 GB och ett internt lagringsminne på 32 GB. Med ett externt MicroSD-minneskort kan man även utöka lagringen upp till 512 GB. Batteriets kapacitet ligger på hela 4 000 mAh.

Användarvänlig Infinity V-skärm

Samsung Galaxy A20s väger 183 gram och är 163,3 millimeter lång, 77,5 millimeter bred och 8 millimeter djup. Bildskärmen på 6,5 tum är av typen HD+ Infinity V, vilket gör det både enkelt och roligt att fotografera, streama film och spela in videor med hög upplösning. I förhållande till telefonens totala yta utgör bildskärmen 81,9 procent.

Samsung Galaxy A20s är tillgänglig i färgerna vit, svart och blå.