svart vägg med texten Tele2Tele2:s tidigare produktdirektör Oscar Wenell är öppen för nya utmaningar. Foto: Karolis Kavolelis/Shutterstock.com

Företagsaffärer

Oscar Wenell har efter 17 års arbete i bolag som TDC och Tele2 nu valt att gå vidare för att ta sig an nya utmaningar. 

Affärsområdeschef på TDC Sverige och produktdirektör för Tele2: Oscar Wenell hade sammanlagt jobbat 17 år i bolaget när han för en tid sedan kände att det var dags att testa något nytt. Till en början fanns det tankar på att gå vidare med en ny tjänst inom bolaget, men han kom under hösten 2019 fram till beslutet att lämna helt.

– Det ska sägas att det varit en ynnest att få jobba med medarbetare och organisation i en miljö där människor vill åstadkomma någonting stort varje dag. Det har varit fantastiskt bra och givit mig massa energi. Men jag tycker som sagt att det är ett bra tillfälle att lämna och hitta nya utmaningar, säger Oscar Wenell till Telekomidag.se.

Lång erfarenhet – stora förändringar

Oscar Wenell har sett en hel del under sina år på TDC och Tele2. Han är glad över att få ha upplevt de snabba skiften som skett inom telekom och it, och kallar erfarenheten av att få ha jobbat med operatörs- såväl som konsulttjänster en ren lyx.

Framtiden ännu oviss

För tillfället är Oscar Wenell rådgivare för två olika företag. Båda är något mindre än de bolagsjättar han tidigare jobbat med, men han menar att det återstår att se hur han vill gå vidare i framtiden. Det han vet är att han söker en utmaning, även om det skulle innebära ett branschbyte. 

TDC Sverige en del av Tele2

TDC Sverige grundades i början av 1990-talet, där fokus främst låg på att skapa kommunikationslösningar för företag och offentlig sektor. År 2016 blev det klart att företaget skulle bli en del av Tele2 och sammanslagningen av de båda operatörerna beräknades ta cirka tre år. Integrationen gick dock något snabbare än förväntat och är nu helt genomförd.